13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportIordanescu, invins la Ilfov

Iordanescu, invins la Ilfov

Presedintia Consiliului Judetean Ilfov ii revine lui Cristache Radulescu (PD-L) si dupa repetarea alegerilor in comunele Vidra si stefanestii de Jos, conform anuntului facut ieri de BEC.

Cristache Radulescu a obtinut 48.472 voturi, iar contracandidatul sau de la PSD, senatorul Anghel Iordanescu, 47.828 de voturi. In cursa pentru presedintia Consiliului Judetean Ilfov au fost inscrisi 11 candidati.
Insa PSD va avea 11 reprezentanti in Consiliul Judetean Ilfov, zece mandate fiind atribuite PNL, iar noua mandate au fost castigate de PD-L, potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din 1 iunie, facute publice de Biroul Electoral Central, dupa centralizarea voturilor din comunele ilfovene stefanestii de Jos si Vidra, unde au fost repetate alegerile. Cele mai multe mandate de consilieri locali in judetul Ilfov au fost obtinute de PD-L, respectiv 204. Urmeaza PNL, cu 172 de mandate, PSD, cu 151 de mandate, PNG-CD, cu 15 mandate, si PRM, cu 12 mandate. Sub 10 mandate au obtinut candidatii PC (5 mandate), Partida Romilor "Pro Europa" si Uniunea Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale (cate 3 mandate), PNTCD si PIN (cate doua mandate) si Partidul Verde (un mandat). De asemenea, doi independenti au obtinut mandate in consiliile locale. Potrivit datelor centralizate de BEJ, cele mai multe primarii au fost castigate de PD-L – 18, urmat de PNL – 13, PSD – 7 – si PRM, cu o singura primarie, cea a orasului Buftea. In Consiliul Local stefanestii de Jos, PNG-CD si PSD au obtinut, fiecare, cate 5 mandate, PDL – 2, iar PC – 1. Consiliul Local Vidra este dominat de PD-L – 9 mandate, urmat de PNL – 5 mandate si PSD – un mandat.
Reamintim ca locuitorii din stefanesti au repetat primul tur al alegerilor locale, intrucat scrutinul de la 1 iunie a fost anulat pe motiv de frauda electorala.
Pentru fotoliul de primar al localitatii stefanesti se va organiza un al doilea tur de scrutin pe 29 iunie. Cei doi candidati ramasi in cursa sunt Aurel Parvu (PSD) si Anghel Rababoc (PNG-CD).

» Alegeri amanate in Sascut
Daca la stefanesti lucrurile s-au mai linistit si urmeaza turul doi, nu la fel se intampla in localitatea bacauana Sascut. BEC a decis anularea celui de-al doilea tur de scrutin, dupa ce PSD a depus o contestatie in care sustine ca alegerile au fost fraudate. Peste doua saptamani se reia confruntarea dintre candidatul PSD Ioan Rauta si cel al PIN, Cristinel Bostan. Alegerile de duminica fusesera castigate, dupa numararea voturilor, de Bostan, care a avut cu cinci voturi mai mult decat Rauta. Neregulile s-ar fi produs cu ajutorul urnei mobile. Mobilizarea sustinatorilor PSD s-a inregistrat in comuna vranceana Campuri, locul de bastina al lui Ion Roata, diferenta de patru voturi obtinuta de candidatul PD-L generand o revolta care nu a fost stapanita decat dupa interventia jandarmilor.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU