Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, înainte de summit-ul de la Bratislava: Trebuie să ne concentrăm pe creșterea transparenței și a legitimității instituțiilor europene. România nu va adera la euro în 2019

Președintele Klaus Iohannis consideră că Uniunea Europeană trebuie să lucreze pentru "creșterea transparenței și a legitimității" instituțiilor din cadrul acesteia.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2016 - 18:42

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava. Potrivit programului transmis de Administrația Prezidențială, după participarea la cele două sesiuni de lucru ale șefilor de delegație, Iohannis va susține o declarație de presă.

---------------------

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că liderii naţionali au avansat "nerealist" termenul de aderare la zona euro anul 2019, precizând că acesta este imposibil de atins, dar a afirmat că aderarea rămâne un obiectiv pentru România, însă fără o ţintă fixă. 

"Iniţial s-a vehiculat ca termen 2019. A fost un termen înaintat atunci prea optimist, aş spune chiar nerealist. 2019 este exclus pentru noi, dar România are în continuare acest obiectiv strategic de aderare", a spus preşedintele.

Potrivit News, ro, Iohannis a explicat că România va intra în zona euro în momentul în care va exista un consens din partea specialiştilor, care trebuie să vadă în ce măsură România îndeplineşte criteriile necesare şi este realmente pregătită, altfel rezultatele economice ar putea fi în detrimentul ţării. Preşedintele a arătat că în acest moment "nu avem o ţintă fixată".

=====

Președintele Klaus Iohannis consideră că Uniunea Europeană trebuie să lucreze pentru "creșterea transparenței și a legitimității" instituțiilor din cadrul acesteia.

Șeful statului a făcut această declarație la București, joi după-amiază, explicând prioritățile României care urmează a fi prezentate la reuniunea de la Bratislava.

Printre acestea se numără securitatea internă și externă, consolidarea controlului la frontiere, protecția cetățenilor statelor UE, precum și locurile de muncă pentru tineri. Pe de altă parte. Iohannis a precizat că este necesară și "consolidarea industriei de apărare europeană".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...