Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Incompetenta trece prin Parlament in unanimitate

La sfarsitul lunii aprilie, Parlamentul l-a validat pe Bogdan Mihai Chetreanu in functia de membru al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Chetreanu a fost propus de Partidul Romania Mare (PRM). Anterior, aceasta functie a fost ...

Share

Dana Dobre 0 comentarii

10.07.2006 - 00:00
La sfarsitul lunii aprilie, Parlamentul l-a validat pe Bogdan Mihai Chetreanu in functia de membru al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Chetreanu a fost propus de Partidul Romania Mare (PRM). Anterior, aceasta functie a fost ocupata de fiul deputatului PRM Ilie Merce, decedat intr-un accident rutier in luna martie.
Procesul-verbal al sedintelor Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare, din zilele de 19 si 20 aprilie 2006, demonstreaza ca algoritmul politic este suveran. Competenta si experienta, care ar trebui sa fie criteriile principale pentru selectarea membrilor unui organism de supraveghere si control al unei piete financiare importante, cum este cea de capital, sunt elemente care pot lipsi cu desavarsire.
Desi raspunsurile pe care le-a furnizat Chetreanu la audieri sunt de-a dreptul hilare, el a fost validat cu unanimitate de voturi de catre comisiile reunite, care l-au propus Plenului Parlamentului pentru calitatea de membru al CNVM pana la data de 28 iunie 2007.
Vicepresedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Gratiela Iordache, a dorit sa stie daca Bogdan Chetreanu, in calitate de candidat la functia de membru al CNVM, considera corecta masura de delistare (operatiune specifica pietei de capital - n.n.). Raspunsul "catindatului" a fost urmatorul: "Nu cunosc aceasta problema in amanunt, dar cred ca s-au avut in vedere niste argumente solide in momentul in care s-a luat aceasta decizie". Presedintele aceleiasi comisii, Mihai Tanasescu, a dorit sa stie care este ratiunea pentru care Bogdan Chetreanu candideaza la functia de membru al CNVM, avand in vedere ca nu este un specialist in domeniu. Raspunsul sincer: "Am fost solicitat sa candidez la aceasta functie".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...