Imobilele administrate de RA APPS vor fi vandute prin licitatie

Dupa ce a "transpirat" in presa informatia ca Secretariatul General al Guvernului intentioneaza sa vanda mai multe case din patrimoniul statului la un pret cu mult sub cel al pietei, Radu Stroe, seful liberal al SGG, o da la intors: imobilele din ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.11.2006 - 00:00
Dupa ce a "transpirat" in presa informatia ca Secretariatul General al Guvernului intentioneaza sa vanda mai multe case din patrimoniul statului la un pret cu mult sub cel al pietei, Radu Stroe, seful liberal al SGG, o da la intors: imobilele din RA APPS vor fi scoase la licitatie. Drept explicatie pentru forma initiala a actului normativ, prin care ar fi fost clar favorizati o serie de actuali sau fosti demnitari, Stroe invoca neclaritatile existente in actuala legislatie.

Daca SGG ar fi reusit sa impuna adoptarea in Guvern a actului normativ promovat, actuali sau fosti demnitari, precum Mircea Geoana, Serban Mihailescu, Vasile Dancu sau Petre Roman, ar fi putut cumpara casele in care locuiesc cu chirie la pretul contabil, unul cu mult sub pretul pietei. Stroe s-a razgandit, dupa ce au aparut informatii despre proiect in presa, si a anuntat nu doar ca retrage actul normativ, ci si ca se va face, mai intai, o verificare a legalitatii tuturor contractelor si conventiilor de cazare incheiate de RA APPS. Posibilitatea vanzarii unor imobile prin negociere nu este insa exclusa in totalitate. Potrivit unui comunicat al SGG, exceptia este dictata de prevederile legale actuale, adoptate in intervalul 1994-2004, prin care contractele de inchiriere aflate in derulare sunt prelungite de drept cu 5 ani, ceea ce impiedica organizarea unor licitatii.
Cat despre intentia initiala de a vinde casele actualilor chiriasi, prin negociere directa, Stroe se incurca in explicatii. "Au fost discutiile in felul urmator: daca sa mergem pe negociere directa, pornind de la pretul pietei sau de la pretul mediu al pietei. Din pacate, aici, legea nu clarifica lucrurile, nu exista un pret al pietei, sa zicem, pentru pamant sau pentru apartamente. Exista preturi din acestea, speculative, dar nu un pret al pietei", a incercat sa justifice Stroe.
SGG a initiat, la inceputul lunii trecute, un proiect de act normativ pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 19/2002 privind unele masuri pentru constituirea si utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publica a statului, si pentru vanzarea unor imobile, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS).

Citește totul despre:

Comentarii