Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iliescu se leapada de comunism

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a respins ieri, printr-un comunicat de presa, concluziile referitoare la persoana si activitatea sa politica, formulate in Raportul Comisiei Prezidentiale, condusa de Vladimir Tismaneanu, si facute ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.12.2006 - 00:00
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a respins ieri, printr-un comunicat de presa, concluziile referitoare la persoana si activitatea sa politica, formulate in Raportul Comisiei Prezidentiale, condusa de Vladimir Tismaneanu, si facute publice in presa. Ion Iliescu afirma ca Vladimir Tismaneanu rezuma cele 660 de pagini ale raportului intr-o maniera manipulatoare si lipsita de o minima onestitate intelectuala. In acest mod, sustine Ion Iliescu, Vladimir Tismaneanu isi confirma propriile teze si pe ale "celor care l-au obligat sa-si asume o sarcina pentru care nu are nici caderea morala, nici calitatile cerute sa o duca la bun sfarsit".
"Nu pot accepta prezentarea mea ca un stalp al comunismului si resping aceasta concluzie lipsita de argumente si de temei a autorilor. Nu eu am instaurat comunismul in Romania, nu eu am inventat inchisorile si lagarele de munca, nu eu am infiintat Securitatea. Mai mult, numele meu nu poate fi asociat, in nici un fel, cu abuzurile regimului totalitar. Dimpotriva, sunt binecunoscute pozitiile mele de respingere a deciziilor lui Nicolae Ceausescu, care a instaurat in Romania un regim politic de inspiratie nord-coreeana, a lansat asa-numita "revolutie culturala" si a pus capat liberalizarii politice si economice din anii '60 ai secolului trecut", afirma Ion Iliescu.

Citește totul despre:

Comentarii