6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul nu mai are majoritate parlamentara

Guvernul nu mai are majoritate parlamentara

– PNL: “Situatie de criza”. Adrian Iorgulescu a declarat ca situatia politica este una de criza in urma iesirii PC de la guvernare si ca PNL nu are nici o problema de a intra in alegeri anticipate, desi ar prefera ca Romania sa nu-si intrerupa tendinta economica crescatoare. El a ridicat obiectii asupra oportunitatii deciziei PC, afirmand ca formatiunea condusa de Dan Voiculescu ar fi putut sa mai astepte macar cateva saptamani, pana cand Romania ar fi devenit membru al UE. “Ne gasim intr-o criza politica, Guvernul nu mai are majoritatea parlamentara, suntem in situatia in care trebuie sa gestionam cu inteligenta si cu tact aceasta situatie”, a spus Iorgulescu.
– Boc: Dosarul “Energia” a scos PC din Guvern. Iesirea Partidului Conservator de la guvernare ar putea avea legatura cu dosarul “Energia de la Ministerul Economiei si Comertului”, este de parere presedintele PD, Emil Boc. El a caracterizat decizia de retragere a acestei formatiuni politice drept spectaculoasa si urgenta. Presedintele PD a mai spus ca membrii Biroului Permanent National al partidului pe care il conduce vor analiza luni noua situatie politica. Pe de alta parte, Emil Boc a afirmat ca in ultimii doi ani membrii Coalitiei nu s-au putut baza prea mult pe voturile parlamentarilor PC, care de multe ori au votat alaturi de Opozitie. Mai mult, Boc a spus ca este demagogic ca PC sa dea vina pentru toate problemele sale pe PD si pe seful statului, Traian Basescu. Liderul democrat a adaugat ca spera ca parlamentarii sa voteze Legea bugetului. El crede ca nici una dintre formatiunile politice nu isi poate asuma responsabilitatea de a lasa Romania fara bani in pragul aderarii europene. Emil Boc a mai afirmat ca PD nu a mai abordat in ultimul timp problema alegerilor anticipate, dar a completat ca ar fi fost bine ca ele sa fi avut loc in anul 2005.
– PSD cheama Alianta la negocieri. Liderul Grupului de la Cluj din PSD, Ioan Rus, a dat de inteles ca formatiunea sa ar putea negocia cu Alianta “D.A.” in viitorul apropiat. El a afirmat, intr-un comunicat de presa, ca “decizia Partidului Conservator de a iesi de la guvernare era doar o chestiune de timp, avand in vedere deteriorarea continua a relatiilor dintre conservatori si partenerii lor de guvernare, insa cei care au creat aceasta problema au datoria sa si-o asume”. Vicepresedintele social-democrat a adaugat ca “ne vom gandi la o varianta de iesire din criza pe care sa o propunem eventual si Puterii, care sa nu tina cont de solutii morale sau imorale, ci doar de interesul national.
– Iresponsabili si disperati. Decizia PC de a iesi de la guvernare este “iresponsabila” si “disperata”, a declarat presedintele UDMR, Marko Bela. “PC ar fi trebuit sa astepte pana in ianuarie 2007, deoarece cu totii aveam responsabilitate”, a opinat Marko Bela, care a aratat ca decizia PC creste posibilitatea alegerilor anticipate. Liderul UDMR a apreciat ca in ultima perioada PC nu a sprijinit in toate cazurile Guvernul, ci de foarte multe ori a votat “altfel”. “Vom avea un guvern minoritar si va trebui ca in Parlament sa negociem sustinerea de la caz la caz. Se poate functiona si asa, dar este foarte greu”, a precizat Marko Bela.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă