Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul lucrează într-un ritm intens la pregătirea preşedinţiei române a Consiliului UE. Palatul Parlamentului va găzdui, în 2019, reuniunile de lucru cu aliații europeni

Palatul Parlamentului va găzdui, în 2019, sute de ședințe și reuniuni de lucru cu aliații europeni, întrucât România va deține președinția rotativă a Uniunii Europene, informează Ministerul de Externe (MAE).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2017 - 12:12

Palatul Parlamentului va găzdui, în 2019, sute de ședințe și reuniuni de lucru cu aliații europeni, întrucât România va deține președinția rotativă a Uniunii Europene, informează Ministerul de Externe (MAE), într-un comunicat.

Astfel, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat miercuri,  la cea de-a treia întrunire a Consiliului interministerial, pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

„Vreau să asigur că România este în grafic cu toate componentele legate de pregătirea președinției. Întregul Guvern lucrează într-un ritm intens la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al țării noastre în Uniunea Europeană“, a declarat Victor Negrescu, la consiliul prezidat de premierul Mihai Tudose.

MAE precizează că Guvernul a decis ca Palatul Parlamentului să fie folosit pentru organizarea reuniunilor de lucru care vor fi găzduite de România, pe perioada primelor șase luni ale anului 2019. Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut pe baza unei analize de propuneri pentru clădiri care îndeplinesc criteriile organizatorice și posibilitățile de amenajare conform standardelor Consiliului UE.

Alte subiecte abordate s-au referit la organigrama și exercitarea Președinției române a Consiliului UE, mecanismul de cooperare între Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, mecanismul de cooperare cu Parlamentul European și prima versiune a calendarului reuniunilor informale care vor fi organizate în România în perioada celor șase luni de mandat, a mai precizat MAE.
„Prin deciziile adoptate, precum și prin constanța reuniunilor sale, Consiliul interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene își reconfirmă capacitatea de a asigura ghidajul politic necesar gestionării unui astfel de proiect național strategic”, mai informează sursa citată.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...