Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul Cioloș se reunește, sâmbătă, într-o ședință informală

Guvernul Cioloș se va reuni, sâmbătă dimineața, într-o ședință informală. Premierul Dacian Cioloș a declarat că vor fi abordate cu precădere teme economice.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 21.11.2015 - 09:30

Guvernul Cioloș se va reuni, sâmbătă dimineața, într-o ședință informală. Premierul Dacian Cioloș a declarat că vor fi abordate cu precădere teme economice, potrivit Mediafax. 

De asemenea, Cioloș a precizat că astfel de reuniuni urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare" pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare.

"Primele trei zile de lucru al noului guvern au fost foarte intese și cele care vin se anunță tot așa", a scris Cioloş, vineri seară, pe contul său de Facebook, făcând referire la prima ședință de guvern şi la chestiunile discutate, precum şi la întâlnirile cu ambasadorul SUA, cu cel al Chinei şi cu comisarul european Corina Crețu.

Citește și: Membrii Guvernului Cioloș au AVERI de sute de mii de euro

De asemenea, el a precizat că ședințe de guvern informale urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare".

"Am anunțat colegii că vom avea ședințe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Primă reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine (sâmbătă - n.r.) dimineață", a scris el.

Premierul a menţionat că în săptămânile următoare vor fi prezentate măsuri concrete pe diferite sectoare.

"În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniștrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare și care să corespundă programului de guvernare. O primă discuție aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă", a notat el.

Citește și: Guvernul Cioloș s-a instalat. Se caută majoritate parlamentară

Premierul Dacian Cioloş vrea grăbirea pregătirii poiectului de lege privind bugetul de stat pe anul 2016, el cerându-i joi ministrului Finanţelor, Anca Paliu, ca în întâlnirea informală pe care o va avea, sâmbătă, cu membrii Cabinetul său, să vină cu o primă prezentare în acest sens.

"O să o rog de doamna ministru de Finanţe (Anca Paliu -n.r.) să se pregătească să ne facă o prezentare a situaţiei privind pregătirea bugetului şi o s-o rog să înceapă discuţiile, dacă nu a făcut-o deja, cu ministerele pentru a veni cu un proiect de buget cât mai repede, într-o primă şedinţă de guvern, de altfel, în întâlnirea informală de sâmbătă pe care o s-o facem v-aş ruga să veniţi cu o primă prezentare să vedem cum stăm", a declarat premierul Dacian Cioloş, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a ţinut să sublinieze importanţa grăbirii proiectului bugetului de stat pentru anul 2016 şi avansarea cu planurile de măsuri "care decurg din programul de guvernare".

"E important pentru mine să mergem repede cu acest proiect de buget şi, în paralel, să avansam şi cu planurile de măsuri care decurg din programul de guvernare pe care să le legăm de proiectul de buget, să existe o coerenţă în bugetul pe care îl pregătim pentru anul mandatului pe care îl avem şi planurile de măsuri sectoriale", a arătat Cioloş.

Tot joi, premierul a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, o informare legată de situaţia absorbţiei fondurilor europene pentru perioada bugetară precedentă, precum şi stadiul pregătirilor pentru următoarea perioadă bugetară.

Ședință informală de Guvern de sâmbătă este programată să înceapă la ora 08.30, fiind urmată, de la ora 13.30, de declaraţii de presă.

Citește totul despre:

Comentarii