10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGusa si Lavinia isi fac imagine profitand de scandalul dosarelor

Gusa si Lavinia isi fac imagine profitand de scandalul dosarelor

Cozmin Gusa a continuat ieri seria “deconspirarilor” – pe care nu se stie cum ori de unde le obtine si nu se stie cine si de ce il trimite la inaintare -, le face inainte sa astepte sentintele CNSAS.

Frunda informatorul!

Gusa a dezvaluit, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca un alt politician celebru este vizat de unul dintre cele 29 de dosare desecretizate de SRI si trimise la Colegiu spre studiu. Ar fi vorba despre senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care, potrivit declaratiilor lui Gusa, ar fi fost informator al fostei Securitati. “Eram convins de multa vreme ca liderii UDMR au avut relatii cu fosta Securitate, avand in vedere ca sunt prieteni cu sistemul, n-am avut nici o surpriza afland ca si Gyorgy Frunda este prezent intre cele 29 de dosare aflate la CNSAS”, a spus Cozmin Gusa. Acesta a spus ca “Frunda a servit fostul regim comunist” si ca minoritatea maghiara “va fi siderata sa afle ca el a fost informator al Securitatii si ei l-au avut candidat la Presedintie de trei ori”.
Am incercat ieri sa-l contactam pe senatorul UDMR, pentru a-l intreba cum comenteaza afirmatiile lui Gusa, insa nu a fost de gasit.

“Factorul” Gusa

Marti, cu o zi inainte sa il nominalizeze in presa pe Frunda, Gusa, ce-i drept, prin subalterna sa de la minusculul partid PIN, Lavinia Sandru, a dezvaluit faptul ca insasi Mona Musca se afla ca obiect de studiu pe masa CNSAS, simultan facandu-se dezvaluiri suplimentare in presa legate de Mona Musca si numele sau de cod “Eva”.
Luni, acelasi Gusa declara la un post tv ca exista de un an o lista nominala cu 100 de parlamentari care au colaborat cu Securitatea si ca o parte dintre membrii CNSAS “sunt santajabili”, referindu-se concret la Corneliu Turianu si Constantin Buchet. In aceeasi zi, Gusa a spus si despre fostul sef al CNSAS, Gheorghe Onisoru, ca a fost informator al fostei Securitati si ca din aceasta cauza respectivul ar fi boicotat procedurile de deconspirare de-a lungul timpului.
Duminica, tot Cozmin Gusa a fost cel care a declansat isteria deconspirarilor, spunand intr-o conferinta de presa, dupa ce se anuntase ca 29 de dosare au ajuns desecretizate la CNSAS, ca “cel putin doi fosti prim-ministri si mai multi ministri au colaborat cu Securitatea”. Aproape instantaneu, presa a publicat informatia potrivit careia intre cele 29 de dosare se afla cele ale fostilor premieri Adrian Nastase, Theodor Stolojan si Nicolae Vacaroiu.

Se face ca stie, dar nu spune

Incepand din noiembrie 2005, Gusa a inceput sa afirme cu orice ocazie ca, pe vremea cand era liderul grupului parlamentar al PD de la Camera Deputatilor, ar fi intrat “prin mijloace specifice” in posesia unei liste cu 100 de parlamentari care au colaborat cu fosta Securitate. “Am primit informatia in calitate de lider de grup si simultan cu mine a intrat in posesia ei si presedintele Traian Basescu”, a spus de fiecare data fostul secretar general al PSD si fostul sef de campanie al PD, care a refuzat de fiecare data sa dea nume din respectiva lista, sustinand doar ca “la momentul potrivit va fi o bomba informationala”. Cozmin Gusa si subalterna Sandru au afirmat ca Stolojan si Mona Musca au avut legaturi cu fosta Securitate si asa s-au ales cu o mediatizare “super”! L-am intrebat ieri pe Gusa de ce nu face publica lista celor 100 de parlamentari pe care sustine ca o are. “Daca as face lista publica, SRI ar conspira rapid dosarele pentru anumite persoane pe care vrea sa le protejeze”, zice deputatul, care s-a folosit de functia la care ajunsese la un moment dat pentru a se “da mare” acum si a-si imbunatati propria imagine.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă