19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGrupul Tariceanu, "din ce in ce mai mic si mai putin legitim"

Grupul Tariceanu, "din ce in ce mai mic si mai putin legitim”

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a preluat din zbor demersul celor 40 de deputati care i-au cerut lui Tariceanu sa incheie un armistitiu cu PD astfel incat Alianta sa-si duca la capat mandatul de 4 ani. Miercuri seara, Antonescu si-a reluat razboiul impotriva gruparii Tariceanu, emitand, alaturi de viceliderul Gabriel Sandu, un comunicat prin care solicitau din nou incetarea “ostilitatilor” intre liberali si democrati, pentru ca, apoi, in cadrul unei emisiuni televizate, sa afirme ca grupul lui Tariceanu “este din ce in ce mai putin legitim”, fiind necesar, sustine el, un Congres extraordinar al PNL, care sa transeze lucrurile in partid.

“Exista o masa tacuta in PNL, asa cum exista o masa tacuta si in PD”

In comunicatul difuzat fara stirea Directiei de comunicare a PNL, cei doi lideri ai grupului deputatilor liberali aratau (in afara de greseli de gramatica si ortografie) ca “polemicile, chestiunile de imagine, campania electorala nu-si au locul intre partenerii de Alianta”, propunand asumarea colectiva a realizarilor, dar si a esecurilor. Potrivit comunicatului, “exista o masa tacuta in PNL, asa cum exista o masa tacuta si in PD care are nevoie de un mesaj de viitor al Aliantei”. Imediat dupa difuzarea comunicatului, liderii PNL au tinut sa se delimiteze de acesta, spunand ca reprezinta opiniile personale ale celor doi semnatari.
Dupa emiterea comunicatului controversat, Crin Antonescu a explicat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca este vorba despre constituirea unui al treilea grup de presiune in interiorul PNL, celelalte doua fiind grupate in jurul lui Tariceanu si, respectiv, in jurul lui Stolojan. Acest grup, a aratat Crin Antonescu, propune “un armistitiu, catre ambii beligeranti”, adica si catre PNL, si catre PD, astfel incat Alianta sa nu fie desfiintata, dupa modelul CDR, din cauza conflictelor interminabile.

Despre… "stabilitate rentabila”

“Este un apel la o stabilitate rentabila, i-as spune, in situatia in care ne aflam”, a spus Antonescu, precizand ca se asteapta la represalii din partea gruparii Tariceanu pentru sustinerea acestui demers. Crin Antonescu a reluat din nou aceasta teza, aratand ca “grupul din jurul domnului Tariceanu este din ce in ce mai mic si din ce in ce mai putin legitim”. “Cred ca PNL sta sub pericol in acest moment fie de a merge neconditionat pe linia pe care o impune grupul domnului Tariceanu, si care nu e de bun-augur pentru partid, fie sa cada in directia cealalta, care este periculoasa, aceea a arondarii, a colonizarii partidului de catre presedintele Traian Basescu”, a sintetizat Antonescu situatia liberalilor, spunand ca Tariceanu poarta intreaga responsabilitate pentru aceasta situatie, deoarece refuza dialogul cu PD si cu Traian Basescu: “O lipsa de diplomatie, de tact sau de curaj la domnul Tariceanu personal face ca acest dialog sa nu se poarte si sa nu se infiripe solutii”.

“Masa critica in PNL”

“Atunci nu ne ramane decat sa incercam – eu impreuna cu altii – sa vedem cum reusim sa acumulam o masa, nu tacuta, ci critica, in PNL, care sa nu faca altceva, vreo mare revolutie, decat sa duca acest partid pe culoarul de centru-dreapta pe care ni l-am asumat, o dreapta sanatoasa, nu cu accente radicale, care poate ajunge usor la 20%”, a anuntat Antonescu dechiderea celei de-a treia “cai” in PNL. Liderul liberal a spus ca se impune in aceasta vara organizarea unui Congres extraordinar al partidului: “As face un congres extraordinar in care sa intreb partidul asupra a cateva chestiuni”.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă