Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ghimpu: Comuniştii ar trebui loviţi în cap cu ciocanul de pe sigla lor

Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, le-a promis, marţi seară, alegătorilor că va insista în Parlament să fie interzise simbolurile Partidului Comuniştilor (PCRM), apreciind că aceştia ar trebui loviţi în ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 11:51

Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, le-a promis, marţi seară, alegătorilor că va insista în Parlament să fie interzise simbolurile Partidului Comuniştilor (PCRM), apreciind că aceştia ar trebui loviţi în cap cu ciocanul de pe sigla lor, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

"Asemenea unor insecte care stau pe spatele animalelor, comuniştii sug, sug, sug, sug şi sug, iar noi tăcem. Noi trebuie să luăm ciocanul acela de pe sigla lor şi să li-l dăm în cap", a spus preşedintele Partidului Liberal.

Ghimpu nu este mulţumit nici de faptul că PCRM foloseşte drapelul lui Ştefan cel Mare în campania electorală. "Comuniştii au văzut că riscă să le fie interzise secera şi ciocanul şi au ieşit cu steagul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. De parcă Ştefan cel Mare a fost prim-secretar de partid peste Moldova. Ei manipulează, aşa cum au făcut şi în cei opt ani de guvernare", a precizat Ghimpu.

De asemenea, în opinia preşedintelui PL, comuniştii sunt geloşi de faptul că Uniunea Europeană a ajutat Republica Moldova să depăşească criza. "UE nu ne ajută pentru că Filat e tânăr, iar Ghimpu e şi mai tânăr. Avem susţinerea UE pentru că programul nostru corespunde valorilor europene. Noi dacă ne vom detaşa de aceste valori, atunci uşa se va închide", a spus şeful statului.

Pe finalul întâlnirii cu alegătorii, Ghimpu a menţionat că nu are nevoie de putere, ci mai degrabă ar prefera să stea într-un lan de porumb, să cosească şi să miroase iarba proaspătă.

Citește totul despre:

Comentarii