13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGeorge Maior: "Telefoanele ministrilor nu au fost interceptate"

George Maior: “Telefoanele ministrilor nu au fost interceptate”

Directorul SRI, George Maior, sustine ca serviciul a trimis note informative despre sistemul energetic atat presedintelui, cat si premierului. El a declarat, ieri, ca serviciul nu intercepteaza telefoanele ministrilor, lasand de inteles ca ei apar in interceptarile altor persoane.
Maior, care a fost audiat de comisia SRI, a precizat ca serviciul pe care il coordoneaza a trimis atat Presedintiei, cat si Guvernului note informative, nu scripturi cu convorbiri telefonice si ca notele informative sunt rezultatul utilizarii mai multor surse. Intrebat precis cati dintre ministri apar in convorbirile telefonice ale altora, Maior a declarat: "Nu au fost operate inregistrari ale ministrilor",.
Ministrii au aparut in conversatia unor terti, a explicat el. SRI a trimis atat presedintelui, cat si premierului note care abordeaza zona "intregului fenomen energetic", primite din "surse multiple".
"Acest serviciu a informat prin note informative bazate pe multiple surse si presedintele si primul ministru in legatura cu fenomenul energetic, sunt note informative, nu note de convorbiri telefonice. Serviciul nu transmite note cu convorbiri telefonice nici catre presedinte, nici catre prim-ministru, ci doar note informative, sinteze din diferite surse", a spus Maior. El a mai sustinut ca este problema presedintelui si a primului ministru "ce deduc din aceste note si cum le interpreteaza" si a reiterat principiile dupa care si-a propus sa conduca serviciul: echidistanta, neutralitatea politica si independenta totala.
La intrebarea daca notele respective se refera si la ALRO, Maior a raspuns: "Am abordat intregul aspect al fenomenului energetic din punct de vedere al securitatii nationale si din 2005 si 2006". La intrebarea daca este adevarat ca firmele sunt obligate sa mearga cu bani la ministerul Economiei, directorul SRI a refuzat sa raspunda. seful Serviciului Roman de Informatii a tinut sa declare ca institutia pe care o conduce este echidistanta, neutra politic si independenta "total" in activitatea pe care o desfasoara.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă