10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportGeoană vrea să înfiinţeze un nou PSD

Geoană vrea să înfiinţeze un nou PSD

Senatorul Mircea Geoană a anunțat că în maximum două săptămâni va lansa un nou proiect politic. El susține că este nevoie de o nouă formaţiune politică ca răspuns la formaţiunea condusă de premierul Victor Ponta. 

Mircea Geoană a afirmat că noul proiect ar putea fi un partener natural pentru Partidul Naţional Liberal (PNL) şi nu exclude o eventuală colaborare între noua formaţiune politică şi PNL.

”Acest nou PSD este singurul răspuns pe care noi oamenii de stânga putem să îl dăm astăzi pentru a evita ca vechiul PSD să nu devină o formă irelevantă în politică”, a subliniat Geoană, în emisiunea Jocuri de Putere, la Realitatea TV.

Mai mult, fostul preşedinte al PSD a tras un semnal de alarmă cu privire la amânarea unei analize care să evidenţieze cauzele  eşecului de la prezidenţiale. ”Pur și simplu legea gravitaţiei în politică va exista o majorare care va face ca vechiul PSD cu actualul să meargă în Opozitie”, a adăugat Geoană.

El a mai transmis că situaţia existentă poate fi schimbată doar dacă ”avem curajul şi facem acest nou PSD şi să propunem noului preşedinte care este deschis spre o coaliţie de tip german”.

De asemenea, Geoană  a transmis că în jur de 50-60 de deputaţi şi senatori se vor alătura noii formaţiuni politice.

Mircea Geoană a fost exclus din Partidul Social Democrat, alături de Marian Vanghelie şi Dan Şova în prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) de după eşecul de la prezidenţiale. Ulterior, senatorul a renunţat şi la funcţia onorifică de Înalt Reprezentant al Guvernului.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă