6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGeoana vrea sa fie prim-ministru

Geoana vrea sa fie prim-ministru

Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a exprimat, joi, la Zalau, dorinta de a deveni prim-ministru dupa ce motiunea de cenzura initiata de partidul pe care il conduce va fi adoptata de Parlament, transmite Rompres.

Geoana s-a aratat convins ca motiunea de cenzura va fi adoptata si a adaugat ca, dupa demiterea guvernului Tariceanu, presedintele Basescu ar trebui sa desemneze un prim-ministru din PSD, partidul care are cea mai mare sustinere parlamentara.

Mircea Geoana considera ca in PSD exista mai multe persoane care, in principiu, ar putea sa ocupe functia de premier, dar ca in momentul de fata el ar fi persoana potrivita sa o detina.

Presedintele PSD, in calitate de posibil viitor premier, s-a aratat increzator si in colaborarea cu presedintele Basescu, declarand ca a venit timpul ca si in Romania sa fie invatata coabitarea politica, la fel ca in alte tari europene.

Liderul social democrat a mai spus ca, deocamdata, PSD isi pregateste oferta de guvernare si ca nu va antama negocieri politice cu nici o formatiune, decat dupa inceperea noii sesiuni parlamentare, adaugand ca decizia introducerii motiunii de cenzura este "ferma si irevocabila".

Mircea Geoana a lasat deschisa si varianta ca PSD sa sustina un guvern format de un alt partid, dar numai in conditiile in care respectivul guvern si-ar insusi principalele elemente cuprinse in programul de guvernare elaborat de social-democrati.

In opinia presedintelui PSD, declansarea alegerilor anticipate dupa caderea guvernului Tariceanu n-ar fi deloc oportuna, deoarece ar fi nevoie de circa sase luni pentru ca legea privind votul uninominal sa poata deveni functionala, iar, in aceste conditii, s-ar vota in continuare tot pentru liste de partide.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă