12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGeoana-Oprescu, Oprescu-Vanghelie, Ponta-Mitrea

Geoana-Oprescu, Oprescu-Vanghelie, Ponta-Mitrea

Desi unii ar spune ca dupa problemele lui Nastase cu DNA nu s-a mai putut vorbi despre “cupluri” prin PSD, moda perechilor masculine a revenit in Kiseleff. Cele mai trendy sunt acum Geoana-Oprescu, Oprescu-Vanghelie si Ponta-Mitrea.

Geoana si Oprescu si-au depus amandoi ieri dosarele de candidatura pentru functia de presedinte al PSD. Cu o seara inainte, in sedinta Conferintei PSD Bucuresti, cei doi se infruntasera ca doi cocosi in ring. “Pe cuvantul meu ca asta-seara aveti scaunul dumneavoastra, nu incerc sa vi-l trag!” i-a spus Sorin Oprescu lui Mircea Geoana. “Da-l incolo de Congres, Sorine!” i-a replicat Geoana, asigurandu-l ca, indiferent cine va castiga, ei doi vor ramane “camarazi”.
Oprescu mai are insa un “partener” de dispute, in persoana navalnicului primar de la sectorul 5, Marian Vanghelie. “Eu il votez pe Mircea Geoana! Vreau sa stie Sorin Oprescu ca il iubim, dar il iubim asa cum vrem noi!” “Sa fiti siguri ca niciodata nu voi agrea jocuri de culise nenorocite!”, i-a raspuns Oprescu, precizand ca va candida impotriva lui Geoana chiar daca Vanghelie nu e de acord. Vanghelie a plusat insa, anuntand ca vrea sa aiba scaunul de sef la PSD Bucuresti al doctorului. “Da, vreau sa fiu presedinte, si care-i problema?!” s-a ratoit primarul care, dupa congres, va ramane fara functia de presedinte executiv al filialei, ce urmeaza sa fie desfiintata. Sorin Oprescu va demisiona din functie la Congres, asa ca Vanghelie sta cu ochii pe el, pe principiul “ridica-te tu, sa ma asez eu”.
Miron Mitrea si-a depus candidatura la functia de secretar general al PSD. Contracandidatul sau va fi, se pare, Victor Ponta. “Ma suna tot timpul sa ma asigure ca n-o sa candideze”, spune Mitrea despre Ponta. “Ma suna sa ma intrebe la ce functie vreau sa candidez”, declara Ponta despre Mitrea la sedinta PSD Gorj. Cei doi s-au infruntat si la Congresul din 2005, tot pentru functia de secretar general. Mitrea a castigat atunci, dar diferenta de voturi intre ei a fost foarte mica, iar Victor Ponta a contestat alegerile, pe motiv de frauda.
Adrian Nastase a participat la sedinta PSD Bucuresti, avand parte de foarte multe aplauze la intrarea in sala si de foarte multe rasete rautacioase la iesire. Ce-i drept, colegii sai au contribuit din plin la inveselirea audientei. “In sala este si Adriana Nastase (sic) si tin sa-i multumim ca a condus partidul la victorie in alegeri”, a spus Mircea Geoana, spre amuzamentul pesedistilor. Spre finalul sedintei, cand Sorin Oprescu a citit lista delegatilor filialei la Congres si a candidatilor Capitalei pentru Consiliul National, Nastase s-a ridicat de pe scaun, intreband nedumerit (si oarecum penibil pentru un fost prim-ministru): “Eu nu mi-am auzit numele… Nu sunt si eu pe lista?” Oprescu l-a asigurat ca “va rezolva problema”, dar, la cativa metri mai departe, Vanghelie isi freca mainile cu bucurie: “Lasa ca nu rezolva nicio problema. Daca il pune pe lista, il scoatem noi dupa aia…”

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă