22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportGeoană nu se dă plecat de la Senat. Puterea face liste cu...

Geoană nu se dă plecat de la Senat. Puterea face liste cu înlocuitori. VEZI LISTA

În timp ce Biroul Permanent al Senatului discută cererea PSD de revocare din funcţie a preşedintelui instituţiei, Mircea Geoană, pe holuri se vehiculează deja numele unor posibili înlocuitori.

Unul dintre acestea este cel al democrat-liberalului Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului. Doar că prezenţa acestuia la şefia Senatului ar fi doar interimară, potrivit liderului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Întrebat însă de jurnalişti, cine va fi nominaliza de PDL pentru a candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului, când vor fi organizate alegeri, Rădulescu a răspuns: “Aia este altceva”.

Pe de altă parte, îndepărtarea lui Geoană de la şefia Senatului a deschis negocierile între partidele de coaliţie. Astfel, potrivit RTV, UDMR ar dori să-şi impună propriul candidat la şefia Senatului în persoana lui Marko Bela, vicepremier şi fost şef al formaţiunii. 

Singurii care nu vor face nicio nominalizare pentru alegerile la şefia Senatului vor fi liberalii, care au reiterat ideea că susţin propunerea PSD. Social-democraţii merg în continuare pe mâna lui Titus Corlăţean, preşedinte al Comisie de Politică Externă.

De altfel, opoziţia are şanse minime să obţină preşedinţia Senatului, întrucât, chiar şi la o diferenţă mică de doar un vot, majoritatea aparţine puterii.

 

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...
Ultima oră
Pe aceeași temă