19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGeoana l-a angajat la PSD pe consilierul care a ajutat PDSR sa...

Geoana l-a angajat la PSD pe consilierul care a ajutat PDSR sa piarda in'96

Mircea Geoana are, de cateva saptamani, un consilier politic adus din strainatate si tinut in mare secret, nu se stie din ce motive. Consilierul se numeste Ron Werber si a fost adus din Israel la propunerea secretarului general al PSD, Miron Mitrea. Se pare ca Mitrea, potrivit explicatiilor pe care acesta le-a dat prin partid, ar fi fost exasperat ca nu se poate intelege cu Mircea Geoana in ceea ce priveste conceptele de strategii politice si s-a gandit ca, daca i-ar aduce un sfatuitor care sa-i vorbeasca acestuia in limba engleza si in terminologia familiara diplomatului de cariera, activitatea presedintelui s-ar imbunatati. Presedintele PSD, in schimb, ne-a declarat ca respectivul consilier a fost adus pentru a conduce campania PSD la alegerile anticipate, Geoana fiind convins ca anul acesta electoratul se va prezenta din nou la urne.
Unul dintre primele sfaturi pe care Werber i le-a dat lui Geoana a fost aceea de a nu se mai afisa in fiecare zi la conferintele de presa organizate la partid, deoarece presedintele trebuie sa apara doar in momente importante, pentru a nu-si eroda credibilitatea si a nu-si minimaliza functia.
Ron Werber a fost consilierul de campanie al socialistilor din Ungaria cand acestia au castigat alegerile in 2002, dar si al PDSR cand acesta a pierdut alegerile si a intrat in opozitie, in 1996.
Potrivit informatiilor noastre, aducerea la PSD a lui Werber a generat cateva probleme de ordin financiar si a ridicat intrebarea: “Cine il plateste si din banii cui?”. Se pare ca pe ordinea de zi a unei sedinte a Biroului Permanent National a fost strecurat spre aprobare contractul incheiat cu acesta, insa a fost respins, ramanand sa se mai discute subiectul.
Suma de 90.000 de euro care ar fi prevazuta in contract nu-i foarte mare pentru un partid ca PSD, insa cativa dintre colegii lui Geoana ar fi obiectat ca nu-i corect ca din vistieria partidului sa fie platit un consilier care lucreaza doar pentru presedinte.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă