30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportGeoana ii cere lui Basescu sa-l numeasca premier

Geoana ii cere lui Basescu sa-l numeasca premier

Mircea Geoana a facut un apel la presedintele Traian Basescu sa contribuie la formarea unei majoritati parlamentare si a unui nou Guvern. "Fac un apel la responsabilitate din partea presedintelui tarii pentru a intra in rolul sau firesc din punct de vedere al Constitutiei. Obligatia unui presedinte al republicii noastre este de a crea conditiile pentru un Guvern cat mai competent si cat mai stabil. In mod firesc, presedintele ar trebui sa se indrepte catre partidul cu cea mai mare reprezentare parlamentara", a declarat Geoana.

Liderul social-democrat a catalogat drept "un gest de politicianism ingust" declaratiile PD si PNL, care au spus ca nu doresc sa aiba nicio relatie cu PSD, in conditiile in care "toti stiu ca fara voturile PSD in Parlament nu se poate aseza niciun Guvern si nu se poate vota nicio lege importanta pentru tara".

Mircea Geoana a sustinut ca in cazul in care motiunea de cenzura initiata de PSD va trece, Partidul Social Democrat este "deschis la discutii transparente pentru a da tarii un guvern stabil". El a precizat ca in acest moment "avem un guvern slab competent care in conditii normale nu are cum sa ramana la guvernare".
Presedintele PSD, Mircea Geoana, aflat in vizita la Resita, a sustinut ca "se incearca in ultimele zile o transferare a responsabilitatii asupra PSD a urmarilor adoptarii motiunii de cenzura".

Liderul PSD, citat de Realitatea TV, a precizat ca "este absurd sa i se ceara unui partid de opozitie sa se substituie presedintelui tarii". "Incercarea de a pune in carca PSD-ului consecintele motiunii este un gest de siretenie", considera Geoana. Seful PSD considera ca partidul pe care il reprezinta "nu este singurul jucator in aceasta ecuatie".

Cu ocazia vizitei la Resita, Mircea Geoana a tinut sa-i asigure pe pensionari ca legea pensiilor va fi pusa in aplicare.

Liderul PSD Mircea Geoana si-a continuat turneul prin tara. La Resita, el s-a intalnit cu pensionarii si cu liderii locali ai partidului, pentru a afla care este opinia oamenilor despre ultimele decizii luate de formatiunea pe care o conduce.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă