13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGeoana: Motiunea de cenzura va trece, iar guvernul Tariceanu va pica

Geoana: Motiunea de cenzura va trece, iar guvernul Tariceanu va pica

Motiunea de cenzura a social-democratilor va trece, iar guvernul Tariceanu va pica, a afirmat miercuri, la Timisoara, presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana.

El considera ca in programul de guvernare al viitorului guvern "trebuie sa se regaseasca, obligatoriu, cateva dintre politicile publice esentiale pentru bunul mers al societatii", transmite Rompres.

Mircea Geoana a subliniat ca PSD doreste ca tara sa aiba un program de guvernare al viitorului executiv, indiferent care va fi acesta, in care cresterea pensiilor sa fie bazata pe o marire predictibila si nu conjuncturala, sa fie excluse "carpelile din domeniile educatiei si muncii", precum si "batjocura din sanatate".

Presedintele PSD a reafirmat opinia social-democratilor potrivit careia este obligatoriu ca la viitoarele alegeri sa fie introdus sistemul votului uninominal, "pentru primenirea clasei politice romanesti".

El a reamintit ca PSD nu se teme de alegeri anticipate. "Cu actualul procent de 25 % din optiunile de vot si cu o campanie buna, se poate ajunge la scorul care sa readuca PSD la guvernare", a motivat el.

Mircea Geoana si-a reiterat propunerea potrivit careia, la inceputul lunii septembrie, sa fie adoptat rapid un proiect de lege pentru introducerea votului uninominal pe modelul german, care sa asigure atat alegerea directa a parlamentarilor de catre cetateni, precum si o "forma de pluralism care sa permita ca in votul politic sa se reflecte numarul deputatilor partidelor care vor intra in Parlament".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă