12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGeoana, atacat de Iliescu si de Rus

Geoana, atacat de Iliescu si de Rus

» In timp ce Ion Iliescu a criticat alungarea vechilor membrii PSD, Ioan Rus l-a acuzat de la Cluj pe Mircea Geoana de lipsa barbatiei.

Prezent la sedinta biroului Permanent al PSD, Ion Iliescu a atacat frontal decizia de la Mamaia de demitere a liderilor de filiale cu rezultate slabe la locale, dar si sanctionarile drastice ale celor care au indraznit sa critice conducerea partidului. Desi despre demisia senatorului Ion Solcanu n-a comentat in fata presei decat ca i se pare "regretabila", respingand si ipoteza referitoare la posibilitatea infiintarii unui alt partid social-democrat, la sedinta de ieri Iliescu a criticat alungarea vechilor membri din PSD. Atunci cand a spus despre gestul lui Solcanu "Amin!", Geoana a ignorat total faptul ca Ion Solcanu (impins la demisie de amicul lui Geoana, Gheorghe Nechita) este un apropiat al lui Ion Iliescu. "Ar trebui sa terminam cu aceste metode cazone, sa nu ne grabim sa dam afara oamenii, sa aratam ca PSD este un partid deschis. Noi ar trebui sa ii recuperam pe membrii vechi de partid, nu sa ii dam afara", le-a spus Iliescu participantilor, insa fara a rosti vreun nume, au relatat unele surse. Ideea nu este noua si a fost prezentata si la ultima reuniune a Consiliului National. Iliescu a intervenit ieri in momentul in care liderii partidului discutau situatia din cadrul organizatiilor PSD Bihor – a carei conducere a fost dizolvata prin decizia Consiliului National de la Mamaia – si PSD Valcea, in care a existat un conflict intre conducerea organizatiei judetene si cea a organizatiei municipale. Titus Corlatean si Marian Sarbu l-au avertizat ca, atat potrivit Statutului, cat si conform unor principii politice elementare, cei care fac declaratii belicoase la adresa altor colegi de partid sau prejudiciaza, prin afirmatii publice, imaginea partidului se situeaza in afara disciplinei de partid.

In ziua in care alianta PSD-PC a lansat festiv prima dezbatere publica asupra ofertei de guvernare, Mircea Geoana a fost acuzat de la Cluj de lipsa de barbatie. Fostul vicepresedinte al PSD Ioan Rus s-a declarat dezamagit de prestatia presedintelui partidului, Mircea Geoana, care nu s-a putut ridica la nivelul proiectului de modernizare a PSD. "Am crezut intr-un proiect de modernizare si democratizare a PSD condus de Adrian Nastase, am crezut in acelasi proiect sub conducerea lui Mircea Geoana. Sunt dezamagit ca nu s-a putut ridica la nivelul acestui proiect, pe care sa-l duca mai departe, spre o finalitate care insemna foarte mult pentru un partid de stanga, social-democrat: incredere si speranta in societatea romaneasca si respect in comunitatea politica internationala", afirma Rus intr-un interviu acordat unui ziar local.

 

Rus a povestit despre Geoana ca nu a participat, saptamana trecuta, la Conferinta Judeteana Extraordinara a PSD Cluj, desi se afla la Cluj in ziua respectiva. "Daca era barbat, venea la Conferinta Judeteana. El ar fi avut de facut un decont cu fiecare dintre cei care erau prezenti la conferinta, care au crezut in el si l-au primit de fiecare data la Cluj cu tot respectul si consideratia datorate unui adevarat lider. In acest moment nu ii datoram si nu ne mai datoreaza nimic", a punctat Ioan Rus. Fostul vicepresedinte al PSD a lamurit lucrurile si in privinta baronilor locali. Intrebat care este rolul lui Marian Oprisan, Nicusor Constantinescu si Liviu Dragnea in PSD, fostul vicepresedinte al partidului raspunde ca acestia sunt "ca berbecele cu care incerci sa fortezi o poarta".

"Dai cu el in incuietori, in balamale. E un instrument folosit pentru intrarea prin efractie. Ei au fost principalii nostri acuzatori ca am fi incalcat Statutul partidului, dar, in realitate, grave incalcari ale Statutului au facut cei care l-au sprijinit pe Oprescu impotriva candidatului propriu al PSD, Cristian Diaconescu", spune Rus.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă