10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGeoana: "fara aroganti"!

Geoana: “fara aroganti”!

Razboiul dintre Mircea Geoana si Adrian Nasta-se pare sa nu mai suporte nici macar un armistitiu. Dupa ce la inceputul saptamanii, prin vocea lui Cristian Diaconescu, au fost directionate o serie de amenintari la adresa lui Adrian Nastase cum ca isi va pierde scaunul de la Camera Deputatilor cu ajutorul neprecupetit al propriului sau partid, Mircea Geoana, aflat la Washington, a declarat oficial ca el este singurul lider al PSD si ca Adrian Nastase trebuie sa inteleaga acest lucru. De asemenea, Geoana a anuntat ca “va incepe curatenia” in PSD si a lasat sa se inteleaga ca aceasta “curatenie” il va viza si pe Nastase. Mai mult, anuntand ca “de acum inainte nu va mai ezita sa spuna lucrurilor pe nume”, presedintele partidului vorbeste despre existenta in PSD a unei “maniere corupte si mafiote de a face politica”.
“Un lucru este cert. Liderul partidului este unul singur, iar aceasta este o regula pentru toata lumea”, a declarat Mircea Geoana intr-un interviu, comentand relatia sa cu presedintele executiv al partidului, care “trece printr-o noua etapa si este supusa unui test important din ambele parti”. Mai mult decat atat, Geoana a sugerat ca Nastase a “comandat si sponsorizat” anumite atacuri la adresa familiei sale: “Intregul atac la adresa unui profesor universitar de 69 de ani (soacra sa Ð n.n.) a fost comandat, regizat si realizat ca o campanie impotriva mea. Este dezgustator, dar nu surprinzator. Vor veni si alte atacuri inventate si “sponsorizate” de cei care-si vad amenintate pozitiile si interesele de aparitia unei noi categorii de oameni politici care nu au de-a face cu maniera corupta si mafiota de-a face politica, inclusiv in PSD”. “Minciuna are picioare scurte”, a spus Geoana, anuntand ca “raul va fi smuls de la radacina” in PSD, printr-o campanie de “curatenie” generala. Geoana a spus ca a lasat sa treaca cateva luni de la Congres pentru a-si da seama care sunt “realitatile partidului”, dar ca acum va incepe “curatenia”: “Am lasat sa treaca aceste luni pentru a ma ancora cat mai adanc in realitatile partidului. Nu poti sa schimbi mecanismele unui ceas daca nu-l desfaci singur si nu pui mana pe fiecare arc si pe fiecare rotita. Dar acum timpul ne preseaza, iar lumea nu mai are rabdare. E timpul sa trecem la curatenie. Si e timpul pentru o noua politica, mai putin pompoasa, mai putin aroganta, mai modesta si mai sincera”. Geoana a mai vorbit si despre faptul ca, “indiferent de culoarea politica (adica si in PSD), exista politicieni compromisi moral” si ca “promovarea in stil fanariot si mafiot a intereselor personale si de grup a fost maniera de a abuza de parghiile politice pentru a crea vaste imperii economice, de influenta, inclusiv in presa”.

Imaginea lui Nastase dauneaza partidului

Mircea Geoana a confirmat ca i-a cerut lui Adrian Nastase sa nu se mai inghesuie in fata microfoanelor si a camerelor de filmat, deoarece acest lucru dauneaza imaginii partidului. “Adrian Nastase stie ca din partea mea se bucura de tot respectul, dar trebuie sa inteleaga ca acum expunerea mediatica excesiva dauneaza”, a afirmat presedintele PSD, precizand ca, “in loc sa batem la usile televiziunilor, ar trebui sa batem tara in lung si in lat”. “Exista in cadrul PSD o discutie mai larga despre nevoia de mai multa austeritate comunicationala a liderilor partidului, iar prin austeritate inteleg un stil mai sobru si mai retinut de a ne adresa publicului”, a subliniat liderul partidului.

Ajutoooor!

Replica lui Adrian Nastase nu s-a lasat, evident, asteptata. Mai intai, ingrijorat intr-o oarecare masura de perspectiva revocarii sale din functia de presedinte al Camerei Deputatilor chiar cu voturile PSD, Nastase l-a contactat telefonic pe Dan Voiculescu, pentru a-i cere ajutorul. Partidul Conservator, presat si el de partenerii de Coalitie, va avea miercuri o sedinta a Biroului Permanent, in care trebuie sa decida clar Ð ori pleaca din guvern, ori sustine public si decisiv revocarea presedintilor celor doua Camere. In aceste conditii, potrivit unor surse din apropierea lui Nastase, acesta l-a rugat pe Dan Voiculescu sa “nu-l tradeze”, amintindu-i de colaborarile reciproc avantajoase din perioada guvernarii PSD si din campania electorala de anul trecut, cand exista alianta PSD+PUR. Se pare ca Nastase i-ar fi promis lui Voiculescu ca PC va participa din nou la alegeri pe listele PSD si l-a avertizat pe liderul conservator ca de la Mircea Geoana nu va obtine nimic daca se va duce la negocieri pe acest subiect. Nu se stie daca Nastase a primit de la prietenul sau Dan Voiculescu promisiunea sustinerii la vot in Camera Deputatilor, printre altele si din cauza ca Dan Voiculescu isi incalca cuvantul dat si de mai multe ori intr-un minut daca este nevoie, insa ceea ce a obtinut Nastase este un “ajutor ferm” din partea televiziunii patronate de liderul conservatorilor. Nastase i-a cerut lui Voiculescu ajutor si in privinta unei campanii de imagine, avand in vedere ca Geoana i-a limitat accesul la microfon. Campania de imagine a si inceput deja, Nastase fiind prezentat de televiziunea respectiva prin imagini idilice, la plaja, in vacanta cu familia, pozand in oameni lipsiti de orice urma de aroganta.
Pasul urmator facut de Nastase a fost sa acorde si el un interviu Ð replica la interviul lui Geoana, pentru a-i taia acestuia avantul egocentrist. Nastase a declarat ieri ca la prima sedinta a conducerii PSD va deschide subiectul celor spuse de Mircea Geoana referitor la faptul ca “liderul partidului este numai unul”. “Am citit cu interes declaratiile lui Mircea Geoana. Consider ca va trebui sa clarificam anumite aspecte la o viitoare sedinta a conducerii partidului”, a spus Nastase, suparat ca Geoana s-a dezvaluit publicului drept unic presedinte al PSD, si nu in echipa cu Adrian Nastase. “Eu am inteles ca la Congres a fost aleasa o echipa, nu un singur om”, a spus Nastase, suparat, explicand ca “un singur om nu poate indeplini toate obiectivele partidului”.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă