Gabriela Firea a cerut măsuri de siguranță împotriva codului portocaliu anunțat la București. Ce instituții au intrat în alertă

Primarul general, Gabriela Firea, a ordonat responsabililor din cadrul Primăriei Capitalei și instituțiilor din subordine să ia măsuri de protecție în condițiile în care la București este anunțat codul portocaliu de ploi și vijelii.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2017 - 19:47

Primarul general, Gabriela Firea, a ordonat responsabililor din cadrul Primăriei Capitalei și instituțiilor din subordine să ia măsuri de protecție în condițiile în care la București este anunțat codul portocaliu de ploi și vijelii.

Codul portocaliu a fost anunțat vineri și este valabil pentru următoarele două zile.

Primarul general "a solicitat operatorilor de salubrizare să fie pregătiți pentru a interveni în toate sectoarele Capitalei, în degajarea rigolelor și a gurilor de scurgere, îndepărtând acumulările necontrolate de deșeuri. Reprezentanții Apa Nova vor avea echipe operative în teren, astfel încât să poată interveni cât mai rapid pentru eliminarea acumulărilor de apă, numărul de echipaje urmând a fi suplimentat în cazul în care este necesar. De asemenea, dispeceratul Apa Nova este în contact permanent cu dispeceratul Administrației Naționale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitații acumulat va impune acest lucru se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmbovița, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă", a informat PMB.

RATB are echipe pregătite să intervină în cazul în care se vor înregistra acumulări de apă la nivelul refugiilor sau al stațiilor sau copaci căzuți pe liniile de contact, a menționat sursa citată.

Echipele de intervenție ale Administrației Străzilor se vor afla în teren pentru a repune în funcțiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, dar și pentru a verifica starea acestora, din punctul de vedere al siguranței.

"Echipele Luxten și Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecțiuni la sistemul de iluminat public și la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrică al Capitalei, iar RATB va avea în atenție rețeaua aeriană a transportului electric — tramvaie și troleibuze. Reprezentanții ALPAB și ai ADP-urilor de sector vor interveni astfel încât copacii afectați de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol pentru bucureșteni", precizează PMB.

Reprezentanții Poliției Locale vor lua legătura cu toți deținătorii de structuri publicitare pentru ca aceștia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători. Polițiștii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deținătorilor de utilități să ia măsuri pentru ca semnalizarea lucrărilor aflate în execuție să fie întreținută corespunzător.

La rândul lor, dispeceratele RADET și echipele de intervenție vor funcționa în regim permanent, pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...