Gabriela Firea: Îl somez public pe arhiepiscopul Robu să înceteze de îndată să mai lanseze acuzaţii la adresa mea sau a echipei de la Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut arhiepiscopului Nicolae Robu „să mai lanseze acuzații” la adresa sa și a echipei din cadrul Primăriei Municipiului București, cu referire la imobilul Cathedral Plaza.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

12.05.2017 - 23:56

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut arhiepiscopului Nicolae Robu „să mai lanseze acuzații” la adresa sa și a echipei din cadrul Primăriei Municipiului București, cu referire la imobilul Cathedral Plaza, informează Mediafax.

„Îl somez public pe arhiepiscopul Robu să înceteze de îndată să mai lanseze acuzaţii la adresa mea sau a echipei de la Primăria Capitalei. Spre deosebire de domnia sa, singurul grup de interese pe care îl servesc eu este cel alcătuit din toţi bucureştenii. În ce priveşte speţa în cauză, am făcut şi voi face în continuare tot ce ţine de mine pentru punerea în aplicare a deciziilor instanţelor de judecată aşa că presiunile publice pe care le face cu insistenţă Arhiepiscopia Romano-Catolică nu-şi au rostul”, a declarat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vineri, PMB a transmis către Ministerul Culturii o cerere privind eliberarea avizului privind desfiinţarea imobilului „Cathedral Plaza”, situat în Bucureşti, str. General Berthlot nr. 11-15 şi str. Lutherană nr. 15 şi 15A.

„Precizăm că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcţii care se fac în zonele de protecţie a monumentelor, aşa cum este, în cazul nostru Catedrala Sf. Iosif. Afirmaţia potrivit căreia «decizia Primăriei Municipiului Bucureşti de a aloca fonduri pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei Cathedral Plaza este o procedură fără finalitate» este hazardată şi profund nedreaptă. Arhiepiscopia Romano-Catolică ar trebui să ştie foarte bine că o sentinţă judecătorească nu poate fi adusă la îndeplinire prin încălcarea legii. Subliniem încă o dată că înainte de efectuarea oricărui demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităţilor de desfiinţare a construcţiei, estimarea costurilor şi determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate", mai precizează sursa citată.

Comunicatul municipalităţii precizează că au fost iniţiate demersurile pentru punerea în aplicare a Sentinţei nr. 2520/28.06.2012 privind desfiinţarea construcţiei de birouri Cathedral Plaza, iar pentru identificarea modalităţilor de demolare si a costurilor aferente acestui proces, au fost demarate in anii precedenti doua proceduri de achizitie publică. Ambele proceduri de achizitie au fost anulate, însă, fiindcă nu s-a înscris niciun ofertant eligibil. Pentru asta, în bugetul pentru anul 2017 al PMB a fost alocată suma de un milion de lei.

Reacţia PMB vine după ce Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a întrebat, prin intermediul unui comunicat de presă, instituţia condusă de Gabriela Firea când va fi eliberată dispoziţia de desfiinţare a clădirii Cathedral Plaza.

„Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti consideră că decizia Primăriei Municipiului Bucureşti de a aloca fonduri «pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei» Cathedral Plaza este o procedură fără finalitate. Aceasta urmăreşte golirea de conţinut a actului de justiţie, potrivit căruia Primarul Capitalei are obligaţia de a dispune desfiinţarea imobilului Cathedral Plaza şi de a reface parcul de lângă Catedrala Sf. Iosif. În condiţiile în care sentinţa civilă nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa şi decizia nr. 89/2016 a Curţii de Apel Constanţa nu sunt respectate, adresăm public Primarului Capitalei întrebarea: Când eliberaţi dispoziţia de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza? Aşteptăm un răspuns la întrebare, nutrind speranţa că trăim într-un stat de drept", a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...