6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFOTO Vlad Voiculescu critică atitudinea primarului Capitalei, Gabriela Firea, privitoare la situația...

FOTO Vlad Voiculescu critică atitudinea primarului Capitalei, Gabriela Firea, privitoare la situația din Spitalul Colentina: Nu îi pasă de pacienți, îi pasă doar de propria imagine

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, critică, pe Facebook, atitudinea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, din timpul întâlnirii cei doi medici demisionari de la Spitalul Colentina, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, susținând că "aceasta este interesată doar de propria imagine".

Vlad Voiculescu povestește că a fost, la rândul său, invitat "în biroul doamnei primar, unde a văzut-o cu carnețelul în față, spatele drept și figură contemplativă, numai bine pentru poză", susținând că edilului "nu îi pasă decât de propria imagine".

"Zâmbet la intrare, zâmbet la ieșire. Figurație și poze între cele două momente. Pur și simplu o oportunitate de imagine, despre asta este vorba întotdeauna. Nimic cu sens. Nicio întrebare în afara celor pregătite de consiliere înainte. Niciun interes pentru a rezolva nimic. Nu îi pasă. Nu îi pasă decât de propria imagine!"

Fostul ministru al Cabinetului Cioloș continuă prin a afirma că Gabriela Firea cunoștea situația precară în care se află Spitalul Colentina, dar "nu îi pasă, nu îi pasă de pacienți, îi pasă doar de propria imagine".

"Doamna primar știa foarte bine despre problemele din spital. Singurul motiv pentru care cei doi au fost băgați astăzi în seamă a fost acela că a ieșit scandal… iar doamna primar avea nevoie să facă ceva, avea nevoie de aceste fotografii. Nu îi pasă. Nu îi pasă decât de propria imagine!

Nu îi pasă câtuși de puțin… nici de pacienți, și cu atât mai puțin de ei, de cei doi medici care reprezintă tot ce dânsa și colegii de partid ai dânsei urăsc și disprețuiesc: oameni #liberi, #profesioniști, oameni care vor să #muncească, oameni care nu au nevoie de nicio afiliere politică, oameni care reprezintă ceva prin ei înșiși! Oameni cu #creier și #coloană #vertebrală!", conchide fostul ministru tehnocrat. 

Citește și Gabriela Firea le-a cerut celor doi neurochirurgi de la Colentina să renunțe să demisioneze, iar unuia i-a propus postul de director interimar

Primarul Gabriela Firea le-a propus, luni seară, celor doi medici neurochirurgi care au demisionat de la Spitalul Clinic Colentina să-și anuleze demisiile, oferindu-i unuia dintre ei și un post de director interimar, anunță Primăria Capitalei.

Gabriela Firea le-a cerut lui Ionuţ Gobej şi Dorin Bica să-şi reconsidere decizia de a demisiona, iar doctorului Gobej i s-a propus să preia interimar funcția de șef al Secţiei de Neurochirurgie de la Colentina. Cei doi medici nu au anunțat dacă acceptă sau nu propunerea primarului Firea de a renunța la demisii.

În schimb, ei au acceptat, la cererea Gabrielei Firea, să facă o propunere pentru funcţia de manager al Spitalului Colentina, indicând numele medicului Lelia Iliescu.

"Pentru mine, ca şi pentru dumneavoastră, primează binele ceăţeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceţi referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în spitalul Colentina. Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă, se vor organiza şi concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB.

Am avut o discuţie constructivă şi corectă cu domnii doctori Gobej şi Bica. Medicii trebuie ajutaţi în activitatea lor pentru că de ei depinde viaţa pacienţilor. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona şi i-am asigurat de tot sprijinul meu", a spus Gabriela Firea.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă