8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportFOTO: Sorin Grindeanu, atac la adresa șefului PSD, pe Facebook: Dragnea, demisia!...

FOTO: Sorin Grindeanu, atac la adresa șefului PSD, pe Facebook: Dragnea, demisia! Victor Ponta, de partea premierului

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, vineri, demisia șefului PSD, Liviu Dragnea, prin intermediul unei fotografii postate pe contul său de Facebook.

Postarea a fost distribuită, pe Facebook, și de fostul premier Victor Ponta.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete. Șeful Executivului a mai declarat că „nu se agață de scaun", el având unde să se întoarcă, „terminând școala la timp", referindu-se la speculațiile potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi rămas repetent la facultate. Liderul social-democraților a afirmat că șeful Executivului este o unealtă, iar întreaga situație a fost coordonată de un grup ilegitim, adăugând apoi că partidul este sub asediu.


Citește și:  VIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea încearcă să confiște partidul. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din PSD? Nu eu am fost la partide de tenis și nici la șprițuri cu reprezentanți SRI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete.


„E o zi tristă pentru mine. La presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră și spun că oricînt ar încerca Dragnea să scape de mine, am fost, sunt și voi fi pesedist. În momentul de față, șeful partidului încearcă să confiște un întreg partid. Liviu Dragnea a decis să dărâme un partid legitim pe care, așa cum s-a lăudat acum ceva timp, el l-a pus, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din partid? PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern pentru că Dragnea vrea tot mai multă putere. Justificarea a fost analiza mincinoasă a Guvernului. Nu mă agăț de scaun. Eu am unde să mă întorc. Mi-am făcut școala la timp. Până luni, îl sfătuiesc pe Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume acest blocaj. După ce Dragnea va demisiona, voi demisiona și eu. Dacă voi constată că nu pot asigura un guvern funcţional, în care miniştrii să facă ce vă spuneam mai devreme, îmi voi da demisia. Vom intra pe procedurile din Constituţie şi sper ca PSD să nu piardă guvernarea. Există, în interiorul partidului, o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni foarte mari asupra lor să voteze căderea propriului Guvern. Suntem într-o conspirație din asta, probabil, existentă în mintea președintelui Dragnea. Liderul social-democraților încearcă să mă asocieze cu SRI sau cu Iohannis. Nu eu am fost la partide de tenis, nu am fost la șprițuri cu reprezentanți SRI. Dacă va continua voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect. Liviu Dragnea încearcă să ne întoarcă în timp, în 1989. El este un fost pedelist care a ajuns să conducă cel mai important partid din România. Hai să vedem, până luni, cât de bărbat politic e Liviu Dragnea!", a declarat Sorin Grindeanu.



Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că PSD este „sub asediu”.

„PSD e încă o dată sub asediu, şi nu e sub asediu politic. În afară de o mică acţiune de sprijin din partea USR, nu am văzut alte acţiuni de sprijin politic. Nu îmi dau seama cine e în spate, dar o coordonare profesionistă. E o forţare a rezultatului alegerilor şi a bunului simț. Discutăm de un grup ilegitim care a ocupat Palatul Victoria fără să mai aibă susţinerea politică. Sorin Grindeanu e o unealtă. Mi-am dat seama de ieri, am discutat din nou azi şi toţi au avut acelaşi punct de vedere că decizia noastră e corectă. Suntem pregătiţi, au început colegii să lucreze împreună cu miniştrii la măsurile care trebuie adoptate pentru a recupera rapid întârzierile. Ne dorim că săptămâna viitoare să putem purcede la construcţia unui nou guvern", a declarat Dragnea.



 

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. Ca urmare a deciziei, majoritatea miniștrilor din Cabinetul Grindeanu și-a depus demisia. Joi, CEx al PSD a decis și excluderea din partid a premierului.


Citește și: VIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea încearcă să confiște partidul. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din PSD? Nu eu am fost la partide de tenis și nici la șprițuri cu reprezentanți SRI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete.


Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

În această criză a intervenit și Administrația Prezidențială. Astfel, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.



 

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea… Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă