Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Prima fotografie a Guvernului Cioloș stârnește controverse

Prima fotografie a Guvernului Cioloș alături de președintele Klaus Iohannis a fost publicată pe pagina de Facebook a Guvernului României și a devenit virală pe Internet din două motive: este realizată prost din punct de vedere tehnic și toate femeile sunt așezate în spatele bărbaților.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2015 - 16:34

Prima fotografie a Guvernului Cioloș alături de președintele Klaus Iohannis a fost publicată pe pagina de Facebook a Guvernului României și a devenit virală pe Internet din două motive: este realizată prost din punct de vedere tehnic și toate femeile sunt așezate în spatele bărbaților. 

Astfel, fotograful Bogdan Stoica a arătat pe blogul său, bogdanstoica.ro, greșelile majore realizate de Dragoș Asaftei, fotograful oficial al președintelui Klaus Iohannis. 

Citește și: Guvernul Cioloș a primit votul de încredere din partea Parlamentului

Multe dintre erorile sesizate de fotograf au fost sesizate și de persoane care nu au experiență în fotografie, respectiv bilețele de pe jos cu numele demnitarilor din poză care se văd în fotografie, așezarea femeilor din Guvern în spatele bărbaților și reflectoarele care se văd în fotografie. 

Fotograful Bogdan Stoica a semnalat și că membrii Guvernului depășesc panoul din spatele lor din cauza așezării proaste. 

”Știu că tâmplarul care a făcut podiumul n-a facut si cursuri de fotografie, și că l-a făcut dreptunghiular, dar să știți că perspectiva fotografului e întotdeauna trapezoidală. Așa că dacă vă mai strângeați un pic, iar fotograful se dădea mai in spate sau folosea un obiectiv mai wide, ați fi avut toți, în poză, același fundal cu Guvernul României, inclusiv cei de pe margini, care acum se văd în cadru având ca fundal coloane de beton, aplice și jaluzele. Mai aveți si varianta să comandați un fundal mai lat decât podiumul, e doar patru euro metrul pătrat de poliplan”, a scris fotograful.

Citește și: Membrii Guvernului Cioloș au AVERI de sute de mii de euro

De asemenea, Stoica a atras atenția că este strâmb cadrul.

”Încă ceva. Cadrul e stramb. Adică, fotograful n-a stat nici în dreptul mijloculului podiumului, nici n-a ținut aparatul drept în mâini”, a mai spus fotograful. 

Bogdan Stoica a mai criticat și modul în care au fost așezați membrii Guvernului, arătând că persoanele mai scunde nu se văd deoarece au fost așezate în spate, dar și că doi membri ai Guvernului își țin mâinile încrucișate în poală. 

”Subiecții: priviți fotograful, obiectivul, nu căscați ochii aiurea prin cameră. Privirile voastre trebuie să dea senzația de unitate, de forță, nu să arate că vă gândeați cât a costat și de unde a fost cumpărată lavabila de pe pereți”, a subliniat fotograful. 

De asemenea, și pagina de Facebook a unui ONG feminist ”Feminism România” a atras atenția că femeile din Guvernul Cioloș nu se văd în fotografie, întrebând ”zăriți femeile din Guvernul Cioloș?”. 

Guvernul Cioloș a depus, marți, jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni. 

Membrii Guvernului Cioloș:

Viceprim-ministru și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri - Costin Grigore Borc
Viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Vasile Dâncu
Ministerul Afacerilor Externe - Lazăr Comănescu
Ministerul Afacerilor Interne - Petre Tobă
Ministerul Apărării Naționale - Mihnea Ioan Motoc
Ministerul Finanțelor Publice - Anca Dana Dragu Paliu
Ministerul Justiției -  Raluca Alexandra Prună
Ministerul Fondurilor Europene - Aura  Carmen Răducu
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Achim Irimescu
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice  - Claudia Ana Moarcăș
Ministrul Energiei - Victor Vlad Grigorescu
Ministerul Transporturilor - Marian Dan Costescu
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor- Cristiana Pașca Palmer
Ministerul Sănătății - Patriciu Achimaş-Cadariu
Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice -  Adrian Curaj
Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională - Marius-Raul Bostan
Ministerul Culturii - Vlad Alexandrescu
Ministerul Tineretului și Sportului - Elisabeta Lipă
Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social - Victoria-Violeta Alexandru
Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni - Dan Stoenescu
Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul - Ciprian Bucur
Șeful Cancelariei Primului Ministru - Ioan Dragoș Tudorache

Citește totul despre:

Comentarii