Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Felix si CVT ar vrea CNSAS la cheremul lor!

Actiunile pentru franarea CNSAS tind sa ia amploare, iar acum se incearca si angajarea Parlamentului in jocul mai multor lideri politici, printre care Dan Voiculescu si C.V. Tudor, de defaimare si intimidare a membrilor Colegiului CNSAS. ...

Share

Tomita Petcu 0 comentarii

13.09.2006 - 00:00
Actiunile pentru franarea CNSAS tind sa ia amploare, iar acum se incearca si angajarea Parlamentului in jocul mai multor lideri politici, printre care Dan Voiculescu si C.V. Tudor, de defaimare si intimidare a membrilor Colegiului CNSAS.
Senatorii PC si PRM doresc ca Parlamentul sa fie transformat in organ de ancheta si, in paralel cu Parchetul General, sa-i cerceteze pe membrii Colegiului in privinta scurgerilor de informatii din institutie. Ieri, la sedinta Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, conservatorul Gavrila Vasilescu a venit cu propunerea ca membrii Colegiului sa fie audiati de comisiile juridice reunite ale celor doua Camere. "Trebuie vazut ce s-a intamplat acolo, cum s-au produs scurgerile de informatii, iar Parlamentul are tot dreptul sa faca aceste audieri. In articolul 7 al legii CNSAS se spune ca acesta este supus controlului Parlamentului", ne-a declarat Gavrila Vasilescu. Pentru a nu da apa la moara si reprezentantilor celorlalte partide care cauta sa se razbune pe CNSAS, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a sistat discutiile inainte de a supune la vot propunerea conservatorului, motivand lipsa cvorumului.ÊÊ
Initial, subiectul a fost discutat saptamanile trecute in Biroul Permanent al Senatului, cand peremistul Gheorghe Funar a propus chiar infiintarea unei comisii parlamentare speciale de ancheta care sa se ocupe de "cazul CNSAS". Peremistul nu a avut insa sustinerea nici unui coleg, iar propunerea sa a cazut din start.
Presedintele Comisiei juridice din Senat, udemeristul Peter Eckstein Kovacs, nu numai ca nu sustine demersul pecisto-peremist, dar spune ca nu este altceva decat o actiune de intimidare a membrilor Colegiului CNSAS. "Teoretic, noi avem dreptul sa audiem orice persoana din tara asta. Pe de alta parte, noi nu suntem politie politica sa-i chemam si sa-i tragem de limba, cu atat mai mult cu cat au semnat angajamente de confidentialitate. Exista organe abilitate care sa faca acest lucru. In aceste conditii, audierile nu se impun. Cred ca mai degraba este o actiune de intimidare a membrilor Colegiului pentru influentarea deciziilor pe care le iau", ne-a declarat Eckstein.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...