Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ene Dinga le cere politicienilor sa faca ciocu' mic la deciziile UE

Ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, le-a explicat ieri parlamentarilor din Comisia pentru integrare ca va recomanda oficialilor romani sa fie mai prudenti atunci cand fac afirmatii despre bugetul UE sau despre extinderea europeana dupa ...

Share

Rl online 0 comentarii

24.06.2005 - 00:00
Ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, le-a explicat ieri parlamentarilor din Comisia pentru integrare ca va recomanda oficialilor romani sa fie mai prudenti atunci cand fac afirmatii despre bugetul UE sau despre extinderea europeana dupa aderarea Romaniei si Bulgariei. Aceste doua recomandari s-ar potrivi de minune declaratiilor din ultima vreme ale presedintelui Traian Basescu. Acesta a afirmat pe de-o parte ca UE are de castigat de pe urma exporturilor in Romania, precum si despre largirea europeana catre Ucraina. Intrebat daca se refera concret la Traian Basescu, Ene Dinga a spus ca pe fond declaratia presedintelui s-a inscris "in aceasta intelegere serioasa a lucrurilor" si ca ea nu a avut "un impact negativ". "Eu am recomandat ca in pozitiile si declaratiile pe care oficialii romani le vor adopta in aceste doua materii sa fie prudenti. Nu suntem membru, ci avem statut de observator activ, asa ca interesele financiare trebuie tratate la nivelul statelor membre." Ministrul Integrarii recomanda: "Sa fie pozitii expectative, mai ales ca interesele financiare ale Romaniei nu sunt afectate pe perioada 2007-2009, deoarece sumele alocate Romaniei sunt ferm precizate in tratatul de aderare, iar perspectiva pana in 2012 urmeaza sa fie transata fie sub presedintia Marii Britanii, fie sub cea austriaca", a explicat Dinga. "Nu creeaza consecinte, dar poate duce la reticenta din partea oficialilor europeni", a mentionat Dinga.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...