15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportEmil Boc vrea să umple golul lăsat de plecarea Nokia

Emil Boc vrea să umple golul lăsat de plecarea Nokia

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, presei din Cluj, că se simte “obligat” atât în calitate de prim-ministru, dar şi ca clujean să umple golul lăsat de Nokia prin închiderea fabricii de la Jucu şi a asigurat că într-un interval de trei luni vor fi prezentate date concrete privind noii investitor.

El a arătat că există negocieri cu diferiţi investitori dispuşi să investească în România şi să creeze câteva mii de locuri de muncă, informează Mediafax.

“Şi ca prim-ministru, şi ca clujean mă simt obligat să umplu acest gol lăsat de Nokia. Trebuie să înţelegem că plecarea companiei are la bază considerente legate de criza economică globală”, a spus Boc, citat de presa locală.

Grupul finlandez Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Premierul Emil Boc le-a spus, miercuri, miniştrilor că există un risc major de delocalizare a unor investiţii multinaţionale din România, deoarece criza economică accentuează competiţia globală, şi că Guvernul trebuie să fie pregătit ca, într-o asemenea eventualitate, să atragă alte investiţii străine în ţară.

Joi seara, după o şedinţă specială a Guvernului, consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat că Executivul este în fază avansată de negocieri cu zece companii pentru a atrage investiţii complementare în judeţul Cluj şi a compensa astfel pierderile generate de închiderea fabricii Nokia de Jucu.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă