10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportEmil Boc: Nu mai merită să lucrezi la negru!

Emil Boc: Nu mai merită să lucrezi la negru!

Ministrul muncii, Emil Boc, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că “nu mai merită să lucrezi la negru”, datorită măsurilor luate de Guvern pentru combaterea evaziunii fiscale. 

Potrivit ministrului, în numai o săptămână de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, au fost efectuate aproximativ 3000 de controale.

“În acest interval, au fost efectuate 3065 de controale pentru identificarea cazurilor de muncă fără formă legală. În total, au fost acordate  amenzi în valoare de 347.200 lei – aproape 1 milion de euro. În urma acestor controale, în numai o săptămână, au fost încheiate 102.870 de contracte de muncă noi”, a declarat Emil Boc.

Potrivit acestuia, cele mai multe contracte de muncă au fost încheiate în domeniu construcţiilor – aproximativ 22.000, şi în cel al vânzării cu amănuntul şi al reparaţiilor auto/moto – 20.000.

Emil Boc a transmis un mesaj celor care “mai au de gând să muncească la negru: nu mai merită”. Acesta a precizat că amenzile sunt usturătoare şi le-a spus celor care au de gând să angajeze personal fără carte de muncă că i-ar costa mai puţin să intre în legalitate şi “ar dormi liniştiţi noaptea”.

“Pentru întreprinzători amenda este foarte mare, 10.000 de ron. Dacă ai bani să plăteşti amenda, mai bine faci o carte de muncă şi dormiţi liniştiţi”, a spus acesta.

Potrivit premierului, “principala grijă a Guvernului o reprezintă locurile de muncă, deoarece sunt cea mai bună formă de protecţie socială”.

“102 de persoane au acum carte de muncă, salariu, asigurare de sănătate şi pensie. Aceste persoane nu mai depind de asistenţa socială, acest lucru fiind foarte benefic statului”, a mai spus Boc.

De asemenea, ministrul interimar al muncii a declarat că rata şomajului este în scădere, şi că “România are şanse de a ieşi din recesiune, dar pentru asta trebuie să iasă mai întâi din  criză”, iar acest lucru poate fi făcut numai prin continuarea reformelor.

În legătură cu controalele destinate depistării celor care lucrează fărăr forme legale, Boc a spus că acestea vor continua până în luna iunie inclusiv, fiind nevoie de acţiune constantă pentru a obţine rezultate.

Cele mai citite

“Biblioteca din autobuz”. Unde și când va fi disponibilă noua opțiune din transportul în comun

Veste minunată pentru locuitorii din Târgu Mureș! În Săptămâna Națională a Bibliotecilor, Biblioteca Județeană Mureș vine cu o inițiativă inovatoare - "Biblioteca din autobuz"....

Un atac rusesc a rupt în două turnul de televiziune din Harkov

Turnul de televiziune de 240 de metri din orașul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ,...

Ludovic Orban atacă dur rocada candidaţilor PSD şi PNL: se schimbă precum șosetele

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
Ultima oră
Pe aceeași temă