16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportElena Udrea, către români, de 1 decembrie: Să-şi iubească ţara

Elena Udrea, către români, de 1 decembrie: Să-şi iubească ţara

Politicienii au marcat 1 Decembrie şi în mediul virtual. Adrian Năstase constată pe blogul personal că românii sunt mai dezbinaţi ca oricând, iar Elena Udrea le urează acestora “să-şi iunească şi să-şi respecte ţara”.

“Le doresc tuturor românilor ca de Ziua Naţională să fie sănătoşi, alături de cei dragi şi, optimişti faţă de ceea ce ne oferă viitorul. Le doresc să-şi iubească şi să-şi respecte ţara. Să sărbătorească împreună momentul cel mai important al istoriei naţionale. Le doresc ca, pentru o zi, să ridice capul şi să spună tare: Sunt mândru că sunt român!”, scrie Elena Udrea pe blog, care se declaraă ea însăşi mândră că e româncă.

“Ziua Naţională a României este un prilej de a-mi manifesta sentimentul de mândrie naţională pe care îl port mereu în suflet. Prin natura funcţiei pe care o ocup în stat, am ajuns în ultimii ani să vorbesc foarte mult despre ţara mea străinilor, dar şi multor români care au plecat de aici în căutarea unei alte vieţi. Tuturor le-am spus acelaşi lucru: România este cea mai frumoasă ţară şi cea mai binecuvântată de Dumnezeu”, spune ministrul.

Spre deosebire de membra Guvernului, deputatul opoziţiei, Adrian Năstase, spune că 1 Decembrie “e o zi ca oricare alta dintre cele din ultimii ani, care ne prinde mai dezbinaţi ca oricând”.

“Preşedintele stă la Bucureşti, ascunzându-se în spatele maşinuţelor de război, în timp ce opoziţia merge la Alba-Iulia. Profesorii sărbătoresc în faţa ministerului Educaţiei, în timp ce domnul Funeriu o face în spatele zidurilor instituţiei pe care o conduce. Revoluţionarii vor să intre în clădirea Guvernului, în timp ce Emil Boc baricadează uşile. Nu prea sună a concordie naţională”, scrie Năstase.

Social-democratul încheie totuşi într-o notă optimistă postarea pe blog. “Trebuie să ne regăsim cu busola, trebuie să ne reorientăm energiile către un proiect naţional. Trebuie să mergem către soluţii pe care să le sprijinim împreună şi să respingem capriciile individuale. România este a românilor, iar ei sunt cei care trebuie să îi decidă direcţia. Să nu lăsăm România să fie confiscată, în continuare, de o putere lipsită de competenţă şi de responsabilitate”, notează Năstase pe blog.

 

Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă