10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDupa Nastase a venit Politia!

Dupa Nastase a venit Politia!

Veselie mare la PSD. Dupa ce toata ziua de joi liderii pesedisti au luat cu asalt posturi de televiziune unde s-au lansat in tot felul de amenintari la adresa lui Traian Basescu, au propus revizuirea Constitutiei, modificarea legii referendumului, Iliescu si-a lansat o alta carte, s-au deplasat dintr-o parte in alta a Bucurestiului, impanzit de evenimente social-democrate, noaptea, pesedistii au dansat in familie. De fapt, ar fi vrut sa danseze, dar n-au putut. Petrecerea dedicata lui Che Guevara pusa la cale de tineretul lui Victor Ponta intr-un club de noapte s-a dezumflat din cauza lui Nastase si a lui Geoana, care i-au pus pe tinereii partidului pe fuga.
Cu greu s-au desprins tesedistii de la un spectacol de maimutareala pregatit special pentru ei, ar fi renuntat si la petrecerea programata la ora 22.00, daca Ponta nu si-ar fi adus brusc aminte ca la party ii invitase si pe Nastase, si pe Geoana. “Nu putem sa-i lasam singuri acolo, ca cine stie ce iese!”, s-a ingrijorat Victoras. Dupa care si-a luat gasca si s-au mutat cu totii la clubul inchiriat pentru petrecere. Aici, surpriza, nici picior din Nastase sau Geoana! Se pare ca fiecare dintre cei doi a asteptat sa isi prezinte celalalt omagiile la TSD si sa plece, fiecare dorind sa ramana singur cu junii partidului. Dupa vreo jumatate de ora a sosit insa Nastase, costumat in camasa neagra cu dungulite subtiri rosii aplicate la cusaturi.

Tricou rosu si insotitoare

La intrare, Adrian Nastase a primit cadou regulamentarul tricou rosu, dar si o duduita de la TSD Gorj, bruneta, ochi de caprioara, gene lungi, privire excesiv admirativa fata de seful partidului. Duduita s-a transformat instantaneu in anexa a domnului Nastase, uitandu-se la dumnealui cu toata dragostea de care ar fi putut da dovada in stradaniile ei evidente de a se vedea plasata la viitoarele alegeri pe listele parlamentare. Numai ca, ghinion, parea teribil de incomodat de anexa bruneta, motiv pentru care Ponta i-a soptit discret Dacianei Sarbu: “Du-te si ia-o pe Iuliana de langa sefu'!”. Ordin executat rapid, anexa Iuliana fiind inlocuita cu deputatul Dan Mihalache, cu care Nastase s-a apucat, savant, sa poarte discutii politice la bar, in urletul boxelor si fara audienta, caci toti tesedistii isi luasera talpasita pe terasa in asteptarea lui Mircea Geoana.
“Sa vina si sa plece, ca vrem sa dansam si noi in seara asta!”, dadea din maini nerabdator Victor Ponta, presat si el de colegii carora le promisese o petrecere de pomina, nu un parastas politic in care sa stea cuminti si sa faca pe desteptii in fata sefilor. Ghinion: nici Nastase nu mai pleca, dar nici Geoana nu mai venea.

Glume despre sefu'

In sfarsit, vazandu-se ramas singur in bar, Nastase a simtit fina aluzie. Si-a luat la revedere, cam strepezit, si s-a dus la ale lui. Acuma nu mai ramanea decat sa vina si celalalt, sa dea mana cu tinerii, sa le spuna doua vorbe si sa plece. Ei, as! Ponta iesise in poarta, pe trotuar, toooot uitandu-se in lungul strazii dupa domnul presedinte. 5 minute, 10 minute, un sfert de ora, o jumatate de ora. Si Geoana nimic! In loc de Geoana, a venit Politia. Hohote homerice la poarta clubului: “Hahahahaha! Nastase a plecat acum cinci minute, l-ati pierdut!”. Politistii, usor intimidati de glumite si de multimea de camere de filmat, au intrat in local, urmariti de privirea usor ingrijorata a lui Victor Ponta, care s-a intrebat daca nu cumva “dusmanii de la Alianta” au vrut sa-i faca probleme. A plecat si Politia in cele din urma, si Geoana tot nimic. “Conduce foooarte prudent. Nu depaseste limita minima admisa de viteza!”, explica, rautacios, Victoras (autorul propunerii de a se da drept de vot si tinerilor de 16 ani), in poarta. Dupa inca vreo cateva zeci de minute de asteptare (“N-o fi aflat ca a plecat Nastase!”), a aparut, in sfarsit, catre miezul noptii si mult asteptatul personaj. Cu alai, de la poarta pana la masa, Geoana s-a deplasat zambitor, strangand maini in dreapta si in stanga.
S-a asezat pe un scaun, a strans pe toata lumea in jurul sau, a cerut o bere, a spus ca face cinste la toata lumea si, spre disperarea lui Ponta, a intrebat: “Dupa ce bem o bere, dansam pana dimineata, da?”. Adica omul n-avea de gand sa plece in nici un caz sa-i lase lase singuri pe copii sa se distreze in voie. Dar nici presedintelui n-avea sa-i priasca petrecerea. “Domnule presedinte, Victor a ras de s-a prapadit cand v-a imitat Florin Calinescu…”. Presedintelui i-a cam pierit zambetul. Lui Ponta la fel: “Nu-i adevarat, domnule presedinte! N-am ras, eu ii scriam pe lista pe cei care au ras…”.

Blat cu Hrebenciuc

Zambetul lui Geoana insa a disparut definitiv cand la masa a picat, din senin, taman Viorel Hrebenciuc, cu un aer misterios, de parca tocmai venise de la o intalnire ultrasecreta cu niscaiva superagenti secreti. “Ce faceti, domnule Hrebenciuc, aici?”. “Am adus stenogramele!”, a ras Hrebe, scotand niste hartii din buzunar. Motiv de bancuri. “Stiti ce subiect a avut Nastase la bac? Stenogramele. Ð Si a luat? – Nu, a picat!” “Eu stiam ca a luat nota 10…”, a ras, subtil, Hrebe. De la bancuri cu Nastase s-a trecut la bancuri cu licurici si intepaturi intre Ponta si sefii sai, pe care Victoras ii privea in continuare cu nadejdea ca vor pleca si va avea si el parte de distractie. Insa n-a fost sa fie. Deja filiala dupa filiala, tesedistii au parasit clubul, plecand, dezamagiti, sa se distreze pe cont propriu aiurea prin Bucuresti. La masa “greilor”, Hrebenciuc a ramas sa negocieze un blat pentru meciul de fotbal programat a se desfasura aseara intre echipele de mare rasunet international Lokomotiv TSD si Steaua Rosie PSD: “Deci, fii atent, Cataline (portarul lui Lokomotiv), ca iti dau lista cu aia de la care trebuie sa iei gol. Si tu, Victor, sa tii minte ca in minutul 12 trebuie sa-l faultezi pe Mircea (Geoana – n.n.)”.

Cele mai citite

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...
Ultima oră
Pe aceeași temă