9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportDragnea anunță înființarea unei comisii parlamentare care să verifice activitatea ANRE

Dragnea anunță înființarea unei comisii parlamentare care să verifice activitatea ANRE

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, marți, într-o conferință de presă la Parlament, că liderii social-democrați au aprobat solicitarea premierului Mihai Tudose de a înfiinţa o comisie de anchetă parlamentară pentru a investiga „care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”.

„Azi am discutat în coaliţie şi am aprobat solicitarea primului ministru şi mâine aprobăm în plenul reunit înfiinţarea unei comisii de anchetă pe ANRE, pentru că e bine să aflăm şi noi şi populaţia ce s-a întâmplat acolo şi care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”, a spus Liviu Dragnea.

Totodată, premierul Mihai Tudose a spus că, în această vară, au fost identificate probleme legate de obligaţii legale ale ANRE, dar şi de lipsa unor proceduri.

„Dat fiind faptul că ANRE nu este în subordinea Guvernului, singura entitate capabilă să vadă ce este acolo, să facă lumină, este Parlamentul. Guvernul a solicitat Parlamentului o anchetă în acest sens”, a spus șeful Executivului.

La începutul lunii august, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să iniţieze demersurile pentru a cere Parlamentului să demareze o anchetă la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), după întârzirea unor licitaţii care a dus la scumpirea electricităţii.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă