Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dorin Iacob - tun la Bancorex de peste un milion de dolari!

Liderul PD Dorin Iacob, personajul despre care Traian Basescu sustine ca se foloseste de numele sau in interes personal, este unul dintre cei care au contribuit la devalizarea Bancorex. Presedintele Basescu a transmis zilele trecute un ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.06.2005 - 00:00
Liderul PD Dorin Iacob, personajul despre care Traian Basescu sustine ca se foloseste de numele sau in interes personal, este unul dintre cei care au contribuit la devalizarea Bancorex.

Presedintele Basescu a transmis zilele trecute un avertisment celor care-si permit sa-i foloseasca numele, fara mandat si in scopuri personale. Vizat in mod direct a fost si actualul secretar general al PD, la fel ca un altul, Florin Anghelescu, om de afaceri casatorit cu Stana Anghelescu, consilier prezidential. "Mai devreme sau mai tarziu isi vor primi factura minciunii", a avertizat Basescu. Cine este insa Dorin Iacob? Se pare ca acesta se lauda pe toate drumurile ca "a aranjat" el cu seful statului sa fie numit in curand la sefia SRI si deschide multe usi sustinand ca ar fi consilier prezidential, ceea ce nu este adevarat. Este secretar executiv al Partidului Democrat, a fost inainte de 1989 ofiter de Militie. Dupa Revolutie, Dorin Iacob a fost racolat de SRI, ajungand seful de cabinet si omul de incredere al directorului SRI Virgil Magureanu. In 1998, Dorin Iacob l-a urmat pe Virgil Magureanu in Partidul National Roman (PNR), devenind vicepresedinte al partidului. Dorin Iacob a intrat in PD o data cu unificarea PNR-ului cu partidul condus la acea vreme de Traian Basescu, primind functia de secretar executiv.
In prezent, dupa cum am aflat de la Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica, Dorin Iacob este un om de afaceri prosper, fiind actionar si administrator la mai multe firme. Dorin Iacob si-a cladit insa averea pornind de la un tun dat celebrei Bancorex. In iunie 1994, a fost inregistrata la Registrul Comertului firma BEL-AMI INVEST SA din Alba Iulia, firma administrata de Dorin Iacob. Dupa patru ani, firma era falimentata la cererea creditorilor acesteia. Bancorex, unul dintre creditori, acordase firmei lui Dorin Iacob un credit urias: 1.250.980 dolari. Firma lui Dorin Iacob nu a restituit creditul, care a fost preluat in momentul falimentului Bancorex de AVAB. De altfel, Bancorex nu este singura banca la care Dorin Iacob avea datorii. Potrivit documentelor de la Registrul Comertului, falimentul firmei BEL-AMI INVEST SA a fost solicitat si obtinut de BRD Sucursala Alba, in calitate de creditor. Unii ar putea spune ca distantarea de acum a presedintelui de acest personaj este surprinzatoare, mai ales daca se are in vedere faptul ca Iacob a fost unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai sai din ultimii ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...