17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportDoi pe un pod daramat

Doi pe un pod daramat

Infruntarea Basescu-Tariceanu a atins ieri un nou nivel. Pe ruta Bucuresti-Tarlisua, cei doi au facut o cursa contra cronometru, fiecare in elicopterul sau, fiecare incercand sa ajunga primul in mijlocul sinistratilor, dar mai ales in fata camerelor de filmat.

Basescu hotarase ieri-dimineata sa mearga pentru a doua oara in Tarlisua, comuna grav afectata de inundatii. Premierul Tariceanu a prins din zbor informatia legata de plecarea presedintelui si, hotarand sa-si lase balta agenda ministeriala, a dat ordin sa fie pregatit elicopterul pentru a zbura si el catre Tarlisua, sa ajunga inaintea lui Basescu. Initial, prezenta lui Tariceanu in zona era anuntata pentru ora 14.00. In agenda premierului era programata la Palatul Victoria, la ora 11.00, o intalnire cu ambasadorul Germaniei, Wilfried Gruber. Diplomatului german i s-a facut alt program, fiind amanat pentru dupa-amiaza zilei de ieri. Seful statului a marcat primul punct. Elicopterul a aterizat in jurul orei 12.00 pe terenul de sport al scolii din Caianu Mic. Elicopterul premierului a aterizat in jurul orei 12.45 la Tarlisua, langa biserica. Basescu tocmai se indrepta si el catre biserica, asa ca cei doi s-au “ciocnit” pe podul de la Tarlisua, daramat de viitura.

Basescu s-a suparat pe defrisari

Cei doi au discutat cu localnicii cateva minute, dupa care, spate in spate, a plecat fiecare pe drumul sau, ca de obicei. Presedintele Basescu s-a indreptat inspre valea de pe care a pornit potopul, spre satul Cireas, oprindu-se la un moment dat din cauza drumului impracticabil. Tariceanu a mers pe jos in directia opusa spre Primaria din Tarlisua.
Seful statului a aratat ca oamenii din localitate “nu se lasa invinsi”, precizand ca Guvernul si societatea vor trebui sa sprijine reconstructia zonei. “Am vazut un dezastru!”, a spus Basescu la fata locului. Presedintele a declarat ca oamenii care “au fost intariti de viata la munte” nu vor sa se lase invinsi de necaz, precum si faptul ca deja s-a creat o solidaritate cu cei din Tarlisua. “Exista firme care deja au intervenit, fara sa mai astepte contracte. Drumurile au fost deschise, accesul s-a putut face”, a spus Basescu. Presedintele a anuntat ca astazi urmeaza ca Guvernul sa aprobe ajutorul de 30 de milioane de lei acordat familiilor in care au avut loc decese cauzate de inundatii. “Am survolat zona de doua ori, odata saptamana trecuta si odata azi. Se vede cum s-a infiltrat apa in deal si terenul a alunecat cu padure cu tot. In acest caz, oamenii nu sunt de blamat”, a spus Basescu, intrebat care este situatia defrisarilor ilegale care ar fi fost facute in zona si care ar fi putut conduce la inundatii.

…si Tariceanu s-a induiosat la cimitir

Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca va cere Corpului de Control al Guvernului sa verifice daca la exploatarea silvica de aici au fost respectate normele in vigoare, apreciind ca una dintre cauzele inundatiilor este cantitatea mare de material lemnos ce a blocat zona.
“De cate ori se face o exploatare in afara regulilor, consecintele nu intarzie sa apara”, a mai diagnosticat premierul. Inainte de a pleca, Tariceanu a tinut un moment de reculegere si a aprins cucernic cate o lumanare, rostind “Tatal nostru” la mormintele unora dintre localnicii care si-au pierdut viata in urma tragediei. Tariceanu a fost asteptat la o intalnire liberala ad-hoc. Un grup de membri ai organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a PNL a avut marea bucurie de a schimba cateva cuvinte cu liderul partidului.

Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă