Doar nominalizatul PD-ului pentru Guvern va fi discutat in Parlament

Dupa o intrevedere de peste o ora, la Palatul Victoria, premierul Calin Popescu Tariceanu si seful statului Traian Basescu au cazut de acord ca in cazul ministerului Agriculturii este vorba despre o vacantare de post (prin demiterea lui Gheorghe ...

Share

Rl online 0 comentarii

05.12.2006 - 00:00
Dupa o intrevedere de peste o ora, la Palatul Victoria, premierul Calin Popescu Tariceanu si seful statului Traian Basescu au cazut de acord ca in cazul ministerului Agriculturii este vorba despre o vacantare de post (prin demiterea lui Gheorghe Flutur) si nu de o preluare a portofoliului de la PC. Pentru functie este propus Dan Motreanu.
Liberalii s-au folosit de acelasi argument si pentru postul de ministru de stat (vicepremier) al PD, ramas vacant inca din luna iunie prin retragerea lui Gheorghe Pogea. Astfel, functia de vicepremier eliberata de conservatorul Bogdan Pascu, ramasa vacanta, va fi ocupata de Varujan Vosganian.
In cazul ministerului Economiei, s-au respectat prevederile constitutionale referitoare la obligativitatea trecerii prin Parlament a propunerilor de ministri in urma carora se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului. Astfel, democratul Mircea Toader ramane singurul candidat la postul de ministru care va fi nevoit sa se confrunte cu parlamentarii comisiilor de specialitate si apoi cu votul plenului.

Citește totul despre:

Comentarii