15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDisidentii doresc unitate

Disidentii doresc unitate

Reinstaurarea democratiei in PNL, incetarea razboiului cu democratii si intarirea Aliantei D.A., precum si retragerea sprijinului politic pentru liberalii incompetenti plasati in functii inalte constituie cateva dintre solicitarile lansate, ieri, de trioul Theodor Stolojan, Mona Musca si Valeriu Stoica. Cei trei lideri liberali acorda ragaz actualei conduceri a PNL pana in prima saptamana a lunii septembrie, pentru a analiza cererile formulate intr-un document transmis ieri si intitulat “Apel pentru unitatea si relansarea PNL”.
Cei trei liberali isi bazeaza solicitarile pe “scaderea constanta a PNL in sondajele de opinie”, pe “pierderea de credibilitate si popularitate” care a facut ca formatiunea lor sa ajunga in urma PD, PSD si PRM, din punctul de vedere al procentelor. In opinia semnatarilor apelului, de aceasta stituatie se face vinovata exclusiv actuala conducere a partidului, care a dat dovada de lipsa de strategie, proliferand in schimb o agresivitate “la limita suburbanului”, “vendete in interiorul partidului” si un razboi “fara orizont” cu principalul sau aliat, Partidul Democrat. Vorbind si de absenta unei “democratii interne”, Stolojan, Musca si Stoica lanseaza actualei conduceri o provocare: noua propuneri, pe marginea carora sa fie formulate raspunsuri pana la inceputul lui septembrie. Aceste propuneri se refera la reintoarcerea PNL spre electorat si la respectarea promisiunilor facute in campania electorala, la prezentarea unei strategii pentru stoparea pierderii de credibilitate, dar si la incetarea ostilitatilor din interiorul PNL si la anularea sanctiunilor si avertismentelor date pana acum.
Theodor Stolojan a explicat ca apelul a fost conceput luand in considerare “un sentiment al urgentei”, in sensul ca o schimbare de strategie politica pentru PNL constituie “o necesitate”.
Cei trei semnatari ai apelului au criticat vehement si “manipularea” pe care o incearca actuala conducere a PNL, in sensul denaturarii scopului actiunii lor in fata membrilor partidului. “Noi dorim o noua solidaritate in PNL. Nu este vorba insa de solidaritatea de gasca, de solidaritatea agatarii de scaun, de solidaritatea unor interese contrarii interesului public si interesului PNL. Dorim o solidaritate in jurul valorilor, principiilor si proiectelor liberale”, a punctat Valeriu Stoica, catalogand trioul format din Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Dinu Patriciu drept un “experiment nereusit”. Vorbind de adevar ca fiind o “valoare ignorata” in PNL in ultima vreme, Stoica s-a referit si la “mastile” actualei conduceri a partidului, care au “cazut una cate una”. “Sub spoiala unui baiat de salon se ascunde performanta lingvistica a unui baiat de cartier”, a concluzionat Stoica, despre seful PNL, Calin Popescu Tariceanu.
Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica au mai cerut conducerii partidului sa renunte la sprijinul politic pentru “acei liberali care nu au facut dovada competentei in functiile incredintate”, in primul rand Teodor Atanasiu.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă