6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDiavoli in PSD

Diavoli in PSD

De multa vreme aveam convingerea ca in Partidul Social Democrat din Romania exista membrati o multime de diavoli, dar imi era frica sa afirm public aceasta. Ma temeam de libertatea cartelata furnizata chiar de catre acest partid slujit caineste de justitia proprie.

O tagma de diavoli rosii

Acum insa, dupa confirmarea facuta chiar de presedintele PSD, Mircea Geoana – “daca nu ne lepadam de Satana, pentru ca avem o groaza de Satane in PSD, pierim” -, indraznesc sa spun ca prioritatea numarul 1 pentru Romania este scoaterea dracilor din acest partid, si implicit din Parlament si viata publica. Nimic nu este mai jalnic pentru poporul roman decat sa fie condus de o tagma de diavoli rosii! Prostanac sa fii si tot nu accepti sa lucrezi sau sa fi condus la satane. O posibilitate de eliminare a demonilor despre care a vorbit Mircea Geoana o reprezinta alegerile si organizarea de concursuri pentru toate functiile de conducere ale treburilor publice. O alta posibilitate o reprezinta legarea in lanturi a “satanelor” din PSD (Partidul Satanelor Democrate). Dar pentru aceasta este nevoie de o justitie legata la ochi, care imparte dreptatea indiferent de numarul oualor celor care sunt supusi judecatii. Dar cum sa se faca dreptate si sa fie judecati diavolii cand judecatorii sunt “sotii”, “sotiile” si “nasii” acestora? Intr-o recenta aparitie televizata, fostul prim-ministru Adrian Nastase isi manifesta neincrederea in ocuparea functiilor de conducere din justitie si magistratura prin concurs! Sa fim seriosi, prin aceasta metoda se vrea politizarea acestor institutii, spunea domnia sa! Alti lideri pesedisti au afirmat ca examenele cu pricina vor fi castigate de oamenii celor care detin puterea si organizarea concursurilor! Bravos natiune!

Dreptate si adevar?

Adica cum? In Romania nici concursurile pentru functiile de conducere in parchete si instante nu se desfasoara legal? Si aici se masluiesc concursurile? Ce stiu de sunt asa de siguri ca prin aceasta se realizeaza politizarea si aservirea justitiei? Au experienta acestor concursuri trucate? De ce pana acum nu le-au demascat? Pentru ca interesul poarta fesul, vorba proverbului! Pe fond, ce mare nenorocire este daca pentru functiile de conducere s-ar organiza concursuri de o rigoare generata de dreptate si adevar?
Prin nereformarea justitiei si a institutiilor publice, in general, PSD vrea sa produca materie prima pentru carti de genul celor scrise de Andre Santini (“Acesti imbecili care ne guverneaza”) si Adrian Paunescu (“Suntem la mana unor nebuni”). Cetatenii cinstiti si onesti ai acestei tari nu au pierdut din vedere orizonturile insangeratului decembrie 1989. Poporul nu mai vrea in fruntea tarii oameni al caror combustibil politic este bazat pe averea rezultata din hotie si banditism fiscal. Poporul vrea dreptate si adevar.

Cu urechea la pamant

Intr-una din interventiile publice, dl Adrian Nastase spunea ca dansul este atent la glasul poporului, afirmand chiar ca sta cu urechea la pamant sa asculte vocea poporului! Dupa pasivitatea pe care a avut-o in legatura cu dezvaluirile din articolul “Armaghedonul fiscal din Bucuresti”, semnat de trei functionari publici, inca in viata, tragem concluzia ca a stat mai mult cu fundul spre popor decat cu urechea la pamant. Nu-i nimic! Cu timp si cu rabdare frunza de dud se transforma in matase!
In legatura cu iesirea din criza guvernului Tariceanu, ar fi bine daca mai-marii PSD ar pune urechea la pamant si ar asculta atent soaptele inabusite de durere ale poporului: a-le-ge-ri an-ti-ci-pa-te!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă