11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDeputatul Nicușor Dan afirmă că referendumul USR privind o colaborare cu Platforma...

Deputatul Nicușor Dan afirmă că referendumul USR privind o colaborare cu Platforma România 100 este “un pic ridicol”

Deputatul Nicușor Dan a declarat, marți, la postul de televiziune Realitatea Tv, că referendumul USR privind o colaborare cu Platforma România 100 este "un pic ridicol".

"Referendumul ăsta al doilea este un pic ridicol, pentru că întrebarea din el este 'Ați dori ca USR să aibă o colaborare/fuziune cu Platforma România 100?'. Dacă întrebi dacă ați dori să aibă o colaborare, degeaba o faci, pentru că toată lumea vrea să existe o colaborare. Dacă vorbești de fuziune, e un pic absurd, pentru că un partid nu poarte să fuzioneze cu un ONG, el poate să fuzioneze cu un alt partid, dar partidul ăla nu există în momentul de față.

Dincolo de chestiunea de procedură că un partid nu poate să fuzioneze cu un ONG mai e problema că trebuie ca și celălalt să vrea și ar trebui cumva să-l întrebi înainte. Și mai e și problema că… este o problemă de încredere", a spus Nicușor Dan, la Realitatea TV.

Conform acestuia, "dacă se creează un partid și intră în Parlament cu voturile a câtorva sute de mii de oameni", trebuie să se acționeze în consecință, "nu să se caute tot timpul un salvator".

Dan crede că un partid care a intrat în Parlament trebuie să dovedească niște lucruri "prin el însuși".

"E o dovadă de neîncredere că din primul moment când ai intrat în Parlament să înceapă să caute tot felul de soluții exterioare. Dacă vorbim de Dacian Cioloș, nu cred că el va intra vreodată într-un partid progresist, pentru că i-am văzut declarațiile publice, pare mai degrabă un conservator", a adăugat Nicușor Dan.

Vicepreședintele USR, deputatul Ionuț Moșteanu, a declarat, marți, că USR nu s-a consultat cu Platforma România 100 pentru stabilirea unui referendum intern privind o colaborare între cele două formațiuni.

"Mecanismul referendumului intern începe să funcționeze. Colegul Vasile Deac, președintele filialei USR Mehedinți, a inițiat un nou referendum în iulie — unul în care membrii USR urmează să se pronunțe asupra oportunității demarării unor discuții formale de apropiere între USR și Platforma România 100. A strâns 200 de semnături si referendumul a fost aprobat de Biroul Național în data de 2 august, urmând a se desfășura la începutul lui octombrie", a scris Moșteanu pe Facebook.

Ionuț Moșteanu a menționat că oricare 200 de membri USR pot iniția un referendum intern. "Oricare 200 de membri USR pot iniția un referendum intern. Referendumul din octombrie va clarifica dacă membrii USR își doresc (sau nu) o apropiere de Platforma România 100. Biroul Național va lua act de voința bazei partidului și va demara (sau nu) discuții formale cu RO100, dacă și RO100 va fi de acord", a adăugat Moșteanu pe Facebook.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă