8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDeputații pot folosi mașina de serviciu în vacanță. Cu o condiție

Deputații pot folosi mașina de serviciu în vacanță. Cu o condiție

Anul acesta, deputații vor putea folosi mașinile de serviciu în timpul vacanței parlamentare. Decizia vine după ce în ultimii doi ani conducerea Camerei Deputaţilor a interzis folosirea maşinilor din dotare în timpul vacanţei parlamentare, informează Mediafax.

Mai mulți membri ai comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor au solicitat să lucreze în perioada vacanţei parlamentare, în perioada iulie-august 2016, pentru a se pronunţa asupra proiectelor de lege rămase restante.

Potrivit deciziei Biroului Permanent, preşedinţii comisiilor pot solicita Preşedintelui Camerei Deputaţilor, motivat, utilizarea autoturismelor repartizate comisiilor în vederea participării, în perioada vacanţei parlamentare, la acţiuni neprogramate. Membrii Biroului permanent care asigură permanenţa la Camera Deputaţilor vor decide asupra celor solicitate, cu informarea ulterioară a Biroului permanent.

Comisia de muncă şi-a asumat dezbaterea celui mai mare număr de legi în timpul vacanţei – 24 de proiecte care vizează în mare parte sistemul de pensii publice, în timp ce Comisia pentru învăţământ se va reuni de opt ori pentru a dezbate 12 proiecte de lege.

Comisia pentru cultură îşi propune să dezbată în vacanţa parlamentară modificarea OUG 39/2005 privind cinematografia şi legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe, iar deputaţii din Comisia juridică vor să discute 12 proiecte de lege rămase restante.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă