6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDemocratii nu exclud aderarea la Internationala Crestin-Democrata

Democratii nu exclud aderarea la Internationala Crestin-Democrata

Emil Boc, presedintele PD, va incepe saptamana viitoare sa discute cu liderii PPCD pe tema crearii unui partid popular. Anuntul a fost facut, ieri, chiar de seful democratilor, care a mai spus ca nu exclude o aderare a PD la Internationala Crestin-Democrata, desi aceasta varianta nu s-a dezbatut inca in interiorul formatiunii sale. “Vom discuta si vom vedea coordonatele politice pe care ne situam. Nu am facut o cerere in acest sens, dar, la nivel teoretic, ramane deschisa o asemenea posibilitate”, a declarat Boc. Seful democratilor a mai spus ca discutia de saptamana viitoare cu liderii PPCD va porni de la un numitor politic comun: platforma populara, pe care se situeaza cele doua partide.
Declaratiile lui Emil Boc survin la o zi dupa ce presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a spus ca o discutie cu PD privind oferta acestui partid de unificare a fortelor politice de centru-dreapta va trebui sa tina cont de faptul ca, in orice constructie, PPCD doreste sa ramana o entitate distincta. “Deocamdata, am salutat dialogul anuntat de PD. Ne vom duce la acest dialog din postura de partid crestin-democrat. Discutiile vor avea o singura conditionare: nu dorim sa ne pierdem identitatea sau sa ne dizolvam intr-un megapartid prezidential”, a afirmat, miercuri, Ciuhandu. In aceeasi zi, PPCD (fostul PNTCD) a reusit sa ajunga in Parlament, dupa ce a absorbit Uniunea Crestin Sociala (UCS), formatiune care numara cinci deputati, alesi initial pe listele PRM.
Fostul Partid Taranist, condus de Gheorghe Ciuhandu, este curtat si de senatorul Ioan Talpes, membru pana anul trecut al PSD. In privinta acestuia, taranistii se mai gandesc insa. La baza nehotararii sta problema unor aspecte “neclare” din cariera politica a lui Talpes, aspecte invocate de unii membri ai PPCD. “Deocamdata nu este oportuna inscrierea sa in partid”, declara Ciuhandu referindu-se la Ioan Talpes, adaugand totusi ca fostul senator PSD are relatii foarte importante in lumea crestin-democrata din Germania si Austria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă