Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Democratii au votat in unanimitate contopirea cu PNL

Democratii si-au propus sa fuzioneze cu liberalii la jumatatea lunii iulie, cand, potrivit unui calendar, se intentioneaza convocarea unui congres comun de fuziune PNL-PD. Biroul Permanent National al PD (BPN) a adoptat ieri in unanimitate ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Democratii si-au propus sa fuzioneze cu liberalii la jumatatea lunii iulie, cand, potrivit unui calendar, se intentioneaza convocarea unui congres comun de fuziune PNL-PD. Biroul Permanent National al PD (BPN) a adoptat ieri in unanimitate initiativa lansata de liderul democrat, Emil Boc, liberalii fiind luati usor pe nepregatite.
Potrivit proiectului PD, fuziunea liberalilor si a democratilor ar urma sa se realizeze plecand de la principiul paritatii de unu la unu. Desi probabil acest lucru ii va deranja pe partenerii din PNL, democratii considera ca partidul generat in urma fuziunii ar trebui sa urmeze linia de centru-dreapta si sa se afilieze la Partidul Popular European. Cu alte cuvinte, PNL va trebui sa abdice de la linia liberala.
Calendarul fuziunii lansat de PD prevede doua luni de dezbateri in teritoriu, februarie si martie, timp in care organizatiile si filialele locale liberale si democrate vor trebui sa decida fuziunea si sa formeze comisiile paritare ce vor supraveghea procesul. Apoi, luna aprilie este dedicata formarii comisiilor la nivel judetean, pentru ca urmatoarele doua luni, mai si iunie, sa fie rezervate realizarii in comun a unui statut. Acest statut ar urma sa fie supus votului conducerilor PNL si PD pe data de 1 iulie, pentru ca pe data de 15 iulie, in cadrul unui congres, sa se adopte fuziunea propriu-zisa.
Potrivit lui Emil Boc, denumirea viitorului partid trebuie sa contina neaparat componenta PNL-PD, o posibila titulatura fiind Partidul Dreptate si Adevar (PNL-PD). Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a aflat abia ieri de proiectul-surpriza al democratilor, calendarul fuziunii fiindu-i adus la cunostinta de Emil Boc.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...