11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDemisii si demiteri in partide dupa esecul in alegeri

Demisii si demiteri in partide dupa esecul in alegeri

Biroul Politic Teritorial al PNL Olt a fost dizolvat dupa ce 19 dintre membrii forului au demisionat in urma unei sedinte in care au fost analizate rezultatele obtinute de filiala la alegerile europarlamentare.

"In data de 10 iunie 2009 a avut loc sedinta Biroului Politic Teritorial al Partidului National Liberal filiala Olt, care a analizat rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare. In urma discutiilor purtate, 19 membri si-au prezentat demisiile conform Statutului PNL (art. 94 alin. 3). Biroul Politic Teritorial se considera dizolvat, activitatea curenta fiind condusa de un birou interimar pe care presedintele Ioan Ciugulea il va prezenta spre aprobare Consiliului Executiv National, luni, 15 iunie 2009", se arata intr-un comunicat de presa al PNL Olt, document semnat de liderul organizatiei judetene, Ioan Ciugulea.

De asemenea, in cadrul sedintei de miercuri, s-a hotarat dizolvarea tuturor birourilor organizatiilor locale care au obtinut un scor sub media pe tara la alegerile europarlamentare. In Olt, la alegerile europarlamentare 45 de organizatii liberale (aproximativ 40% din organizatiile din judet) au obtinut rezultate sub media obtinuta de PNL la nivel national.

Liderul PDL Olt, Darius Valcov, a sustinut ca liberalii din judet au pierdut alegerile in unele localitati cunoscute drept fiefuri liberale deoarece, pentru a se mentine in functia de vicepresedinte al CJ, liderul PNL a pus filiala "la picioarele PSD".

"Tot ce a pierdut PNL a castigat PSD. Noi ne-am conservat, intr-un fel, rezultatul de anul trecut. Ciugulea (Ioan Ciugulea, presedintele PNL Olt, n.r.) trebuia sa se mentina in fruntea CJ Olt si trocul a fost vanzarea organizatiei", a sustinut liderul PDL Olt, citat de Newsin.

In ceea ce priveste esecul suferit de PDL in municipiul Slatina, unde PSD a castigat alegerile, liderul PDL Darius Valcov, care este si primar al acestui municipiu, a afirmat ca rezultatul a fost cauzat de o strategie partial eronata si de unele "mici tradari". El a sustinut ca scorul obtinut de PDL si EBA la Olt este cu apoape un procent peste media pe tara si ca nu va conduce la inlaturarea sa din fruntea organizatiei, dar ca acest lucru nu inseamna ca nu "vor cadea capete", dupa ce se va face o analiza a tuturor cauzelor care au condus la un rezultat mai mic decat la alegerile precedente.

In Suceava, presedintele organizatiei judetene a PSD, Gavril Mirza, a anuntat ca 15 organizatii din judet care au avut rezultate foarte slabe la alegerile europarlamentare si care au dovedit o atitudine de "non-combat" vor fi dizolvate sau vor fi schimbate conducerile acestora. "Probabil ca 13 sau 14 consilieri locali vor ramane fara mandate. Decat sa mergi la lupta cu un tradator, mai bine mergem cu unul sincer si care are forta pe care o are", a spus Mirza.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă