6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDemisii in lant din cauza "vanghelizarii" PSD

Demisii in lant din cauza “vanghelizarii” PSD

Instalarea lui Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, in fruntea PSD Bucuresti a aruncat in aer filiala condusa de Sorin Oprescu. Ieri dimineata, 15 membri ai birourilor de conducere de la sectoarele 3, 4 si 5, si-au anuntat demisia colectiva din PSD, in semn de protest fata de “vanghelizarea” partidului. Unul dintre demisionari, Claudiu Totir, sustine ca demisiile nu se vor opri la grupul celor 15, afirmand ca este vorba despre un grup mult mai mare de aproximativ 300 de membri de partid, care au plecat de la PSD Bucuresti.
Demisionarii si-au justificat gestul acuzand “manelizarea PSD”, prin avansarea in ierarhie a lui “Marean” Vanghelie.
“Ne-am trezit fara voia noastra in mijlocul unui spectacol de manele. PSD a ajuns la cel mai jos nivel, la stadiul aprecierii si promovarii incompetentei, imoralitatii, ipocriziei si tradarii”, se arata in scrisoarea de demisie a celor 15 membri ai PSD Bucuresti. Acestia au afirmat ca “pe fetele schimonosite ale celor care se autoproclama lideri in PSD nu se vede nici urma de sinceritate, intelegere sau inteligenta”. “Nu ne mai regasim si nu mai suntem reprezentati de acest nou val de “lideri valorosi”, care este promovat de catre conducerea PSD. Neexistand dorinta de dialog, am luat aceasta hotarare, cat se poate de inteleapta, de a parasi un partid masochist, care persista in a-si face rau cu buna-stiinta”, au mai spus demisionarii. In replica, presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, incercand sa minimalizeze hemoragia demisiilor, a explicat ca demisionarii sunt de fapt mult mai putini decat se spune, si ca cei 15 de fapt “erau plecati de vreo doua luni din partid”.
Implicat in acelasi scandal izbucnit in PSD Bucuresti din cauza alegerii lui Vanghelie ca presedinte executiv, Madalin Voicu, suspendat joi din partid pentru un an, ne-a declarat ca “in PSD va avea loc o explozie masiva”. Voicu sustine ca demisiile de ieri vor fi urmate de un val de demisii la nivelul intregii tari, nu numai la nivelul PSD Bucuresti. “Partidul e in cadere si e vulnerabil. Vanghelie in acest moment este mai tare ca Geoana, prin felul in care se comporta, pus pe bataie, smecher… El a devenit trompeta lui Geoana si Geoana va pierde”, a explicat Madalin Voicu. In ceea ce priveste suspendarea sa din PSD, acesta sustine ca se asteapta “sa fie dat afara”, dar “nu-si doreste sa faca parte din PSD in contextul care exista acum in partid”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă