Declaratie comuna romano-maghiara privind colaborarea in cadrul UE

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si omologul sau din Ungaria, Ferenc Gyurcsany, au semnat, astazi, la Budapesta, Declaratia comuna privind colaborarea in cadrul Uniunii Europene. Documentul prevede colaborarea bilaterala "pentru ...

Share

Cristina Darmina Iamandi 0 comentarii

16.11.2006 - 00:00
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si omologul sau din Ungaria, Ferenc Gyurcsany, au semnat, astazi, la Budapesta, Declaratia comuna privind colaborarea in cadrul Uniunii Europene.
Documentul prevede colaborarea bilaterala "pentru consolidarea unei Europe unite, bazata pe valorile fundamentale ale democratiei, drepturilor omului si statului de drept".
Potrivit premierului roman, cele doua guverne consolideaza parteneriatul in realizarea de proiecte comune cu impact si relevanta regionala. Tariceanu a mentionat in mod special posibilitatea cetatenilor romani de a calatori in Ungaria, de la 1 ianuarie 2007, numai pe baza buletinului de identitate.
La randul sau, premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, a evidentiat importanta deciziei de a se forma o comisie mixta de istorici, care sa elaboreze un volum de istorie comuna a romanilor si maghiarilor si a restaurarii monumentelor istorice de pe teritoriul Romaniei, cum ar fi cel al lui Matei Corvin, din Cluj.

Citește totul despre:

Comentarii