Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Decizia de respingere a candidaturii lui Dan Lupaşcu la CSM, menţinută de Curtea de Apel Constanţa

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, joi, recursul formulat de judecătorul Dan Lupaşcu la decizia Tribunalului Bucureşti de respingere a candidaturii sale pentru alegerea în funcţia de membru al Consiliului Superior al ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.05.2012 - 18:07
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, joi, recursul formulat de judecătorul Dan Lupaşcu la decizia Tribunalului Bucureşti de respingere a candidaturii sale pentru alegerea în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Constanţa, instanţa a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.

În 3 decembrie 2010, Tribunalul Bucureşti a decis anularea hotărârilor nr. 1/06.08.2010 (în parte) şi nr. 2/24.08.2010 ale Comitetului Electoral Central al Curţii de Apel Bucureşti şi obligarea Curţii de Apel Bucureşti de a emite o nouă hotărâre prin care "să modifice Hotărârea nr. 1/06.08.2010 în sensul respingerii candidaturii judecătorului Dan Lupaşcu, pentru alegerea în funcţia de membru al CSM".

Decizia Tribunalului a fost luată în urma contestaţiei judecătoarei Dana Gârbovan, de la Curtea de Apel Cluj, lider al Uniunii Judecătorilor din România şi candidat la alegerile pentru Consiliu din partea curţilor de apel.

Sentinţa a fost atacată cu recurs. Totodată, procesul a fost mutat la Curtea de Apel Constanţa după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere de strămutare a cauzei.

În luna martie a anului trecut, Curtea de Apel Constanţa a decis să sesizeze Curtea Constituţională în cazul unei excepţii de neconstituţionalitate în acest dosar, iar în ianuarie 2012 Curtea Constituţională a respins această sesizare cu majoritate de voturi, considerând-o neîntemeiată.

Dan Lupaşcu câştigase un nou mandat în CSM, obţinând 461 de voturi din cele 729 exprimate în cadrul adunărilor generale ale curţilor de apel.

Curtea Constituţională a decis însă, în 25 ianuarie 2011, că hotărârile Senatului privind validarea membrilor în CSM sunt neconstituţionale, după ce a admis sesizările PDL.

Între timp, în locul lui Dan Lupaşcu, din partea curţilor de apel a fost aleasă în Consiliul Superior al Magistraturii judecătoarea Alina Ghica, desemnată, în 6 ianuarie 2012, de către membrii CSM preşedinta acestui for.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...