16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDecimarea Legiunii Adriane

Decimarea Legiunii Adriane

La numai o zi dupa ce Iliescu a anuntat ca Nastase nu mai pleaca din PSD (spre supararea lui Geoana), a inceput un val de excluderi din partid, exact in cazul acelor deputati care s-au declarat sustinatori ai platformei politice propuse de Adrian Nastase.
Primul decapitat a fost Mugurel Sarbu, deputat de Alba. Al doilea pe lista figureaza Ioan Timis, de la Hunedoara, care va fi scos din PSD astazi. Rovana Plumb a intrat si ea in vizorul celor care dirijeaza campania de epurari, dar ea este vicepresedinte al partidului si nu poate fi exclusa decat de catre Consiliul National. Insa i s-a cerut si ei, de catre organizatia de femei de la Bistrita, sa demisioneze din functia de presedinte al organizatiei de femei a PSD. La nivelul conducerii centrale, in Kiseleff, liderii partidului sustin ca nu este o actiune premeditata de inlaturare a oamenilor lui Adrian Nastase, ci o coincidenta: sustinatorii lui Nastase au probleme de comunicare cu propriile organizatii din care fac parte si acestea au decis sa faca ordine.

Mugurel Sarbu acuza "kaghebismul” din PSD

Deputatul PSD de Alba Mugurel Sarbu a fost exclus din partid de catre membrii organizatiei municipale Sebes intr-o sedinta care a avut loc joi seara. Decizia membrilor Consiliului municipal al partidului a venit dupa ce, in aceeasi zi, Comitetul executiv judetean a hotarat retragerea sprijinului politic pentru functia de deputat pe care o detine in prezent Sarbu. Potrivit reprezentantilor filialei social-democratilor, decizia de excludere din partid s-a datorat gravelor abateri ale parlamentarului de la indatoririle membrilor de partid. “Suparat ca nu a fost reales in functia de presedinte al PSD Alba, la Conferinta judeteana din luna aprilie 2005, Mugurel Sarbu a declansat actiuni publice de denigrare a activitatii celor alesi in conducerea judeteana, refuzand sa colaboreze cu acestia. Din cauza managementului defectuos in perioada cat a fost presedinte al organizatiei judetene, in urma alegerilor locale si generale din anul 2004, a lasat o datorie de 1,6 miliarde lei, refuzand sa contribuie partial la stingerea acesteia”, se mentioneaza intr-un comunicat semnat de presedintele executiv al filialei, Dorin Sandea.
Deputatul mai este acuzat ca a organizat intalniri cu unii primari, viceprimari si membri de partid pe care i-ar fi indemnat sa paraseasca PSD si sa se inscrie in PNL sau PD. “Prin comportamentul sau politic in organizatia judeteana a partidului, precum si prin cel avut in calitate de deputat, in aceste zile a contribuit la amplificarea tensiunilor in partid, exprimandu-se public ca se mai gandeste daca va mai ramane in PSD”, se mai sustine in comunicatul de presa. In schimb, Mugurel Sarbu a declarat ca hotararea luata este nestatutara pentru ca trebuia luata la nivelul organizatiei sectiei de vot, si nu la nivelul celei municipale. “Este o maniera kaghebista de manifestare. Conform statutului PSD, trebuia sa fiu invitat pentru a ma apara. Voi discuta cu presedintele Mircea Geoana in legatura cu decizia de excludere si apoi voi lua o decizie. Daca imi dau seama ca a fost o simpla hotarare luata la nivel judetean, o voi contesta, conform statului. Daca insa voi constata un oarecare sprijin la nivel central pentru excludere, voi ramane in exteriorul partidului si ma voi gandi ce voi face”, a spus parlamentarul. Excluderea lui Mugurel Sarbu din partid are la baza conflictul mai vechi dintre acesta si actualul presedinte al organizatiei judetene, Ioan Rus.

"Ne declara dusmani ai poporului”

Urmatorul in randul pedepsitilor este deputatul de Hunedoara Ioan Timis. Acesta ne-a declarat ieri ca a fost invitat pentru ziua de astazi la Biroul Permanent al PSD Hunedoara, desi "n-a mai fost invitat niciodata pana acum”. "Am aflat de la cineva ca se va lua atitudine fata de opiniile exprimate de mine in legatura cu platforma domnului Adrian Nastase. E clar ca e o actiune concertata a conducerii, s-au gandit ca pana luni sa ne termine pe toti, lucrul facut e lucru facut, dupa aia sa mergem toti inainte ca si cum nu s-a intamplat nimic. Eu mi-am dat seama ca asa se va intampla, i-am si zis lui Geoana miercuri, la sedinta grupurilor parlamentare, ca, dupa ce ne vor declara deviationisti, ne va exclude din partid”, a spus Timis. Acesta a mai povestit ca l-a sunat pe Adrian Nastase, caruia "nu i-a venit sa creada ce se intampla”. "Eu ma cutremur pentru ca am ajuns ca un deputat sa nu-si mai poata exprima opiniile in propriul partid! De aici si pana la a ne declara dusmani ai poporului nu mai e mult!”, a afirmat deputatul, care este de parere ca astfel liderii partidului incearca sa-i sperie pe ceilalti parlamentari si sefi de filiale sa nu ii mai bata cumva gandul sa i se alature lui Nastase: "Vor sa reduca la tacere 2-3 care au iesit in fata, dupa aia nu mai zice nimeni nici pas! Geoana mi-a si zis "Ba, ai devenit vedeta de televiziune!". De atunci am simtit ca o sa-mi iasa pe nas vedetismul”.

Nastase si Rovana Plumb – "niste frustrati”

Rovana Plumb, pe care Nastase a scos-o in fata ca portavoce a platformei sale pentru convocarea congresului extraordinar, este contestata in propria organizatie de femei. Sefa organizatiei de femei de la Bistrita, Adriana Pana, a cerut ieri demisia Rovanei Plumb din functia de presedinte al organizatiei nationale a femeilor social-democrate. Adriana Pana a spus ca femeile din PSD "sunt nu doar indignate, ci revoltate de intreaga atitudine pe care a avut-o Rovana Plumb in mass-media”. "Noi consideram ca s-a facut destul rau acestui partid, care are la baza sute de mii de membri onesti, ce nu doar au muncit din greu in campanii, dar si-au pus la bataie drept garantie pentru PSD integritatea lor morala, pentru ca niste frustrati din conducerea partidului sa mai dea o lovitura sub centura”, au spus femeile de la Bistrita.

"Nu exista liste negre”

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca, in cazul celor sus mentionati, "este vorba de decizii ale organizatiilor din care fac parte, ei avand dreptul sa faca contestatii la Consiliul de Integritate”. "Nu exista nici un fel de liste negre, nici un fel de revanse politice, daca s-ar intampla asa, eu as fi primul care s-ar opune categoric”, a spus Diaconescu. Acesta a criticat insa demersul gruparii Nastase de a initia o platforma politica in interiorul PSD, spunand ca "la congresul din 2005 a fost aprobata o platforma si aceasta este singura recunoscuta in PSD”. "O pozitionare polemica in PSD pe baza acestor idei lansate este contraproductiva”, a explicat purtatorul de cuvant al partidului.Cert este ca cei doi deputati exclusi, Mugurel Sarbu si Ioan Timis, aveau probleme si conflicte in organizatiile lor, despre primul stiindu-se in partid de multa vreme ca va pleca la PD, iar despre al doilea ca va pleca la PNL. Insa surse din conducerea PSD spun ca Geoana si Mitrea au profitat de aceste circumstante si "au apasat pedala”, astfel incat, sub pretextul ca organizatiile judetene se curata, sa fie speriati si sustinatorii lui Nastase, pentru a-i reduce acestuia capacitatea de a strange adepti pentru demersurile sale revansarde.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă