4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDancu il acuza dur pe "Gramaticul Vanghelie"

Dancu il acuza dur pe “Gramaticul Vanghelie”

» Prezenti ieri umar la umar in fata confederatiilor patronale, Traian Basescu si Mircea Geoana au transmis un mesaj comun: daca scopul actualei coalitii nu este reformarea tarii, ci devine doar o majoritate clientelara, nu se justifica.

"Mi-am asumat responsabilitatea pentru formarea unui guvern in aceasta structura politica. (…) Compensarea pe care eu am avut-o ca explicatie a fost ca o astfel de majoritate poate reforma Romania. Vreau sa cred ca acest lucru se va intampla. Daca o astfel de majoritate nu va reforma Romania, ea nu se justifica. Devine doar o majoritate clientelara care si-a impartit niste posturi", a spus Basescu, amintind ca a sprijinit aceasta majoritate, care reflecta decizia PSD si PDL, dupa ce, "oricum, altceva a esuat". "Eu imi asum masurile de austeritate pe care Guvernul ar trebui sa le ia, in speranta ca le va lua. Pentru ca altfel sacrifica Romania", a spus Basescu indemnand Guvernul sa actioneze fara a tine cont ca 2009 este un an electoral, pentru a nu rata masurile de reforma.

 

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a continuat cugetarea spunand si el ca scopul actualei majoritati parlamentare si guvernamentale este "sa schimbam Romania din temelii, sa transformam Romania intr-un stat modern" si ca, daca acest scop nu este atins, "inseamna ca ea nu-si are rostul".
"Nici eu si nici colegii mei, cand am intrat in aceasta ampla majoritate, in aceasta coalitie, nu am intrat doar pentru a fi un guvern anticriza, ci pentru a schimba Romania din temelii", a sustinut Geoana.
Cu putin timp inaintea cugetarilor de mai sus, liderii PSD intruniti la Snagov au pus la cale un plan de rezistenta anti-Basescu. Iar Ion Iliescu a amenintat direct Guvernul Boc ca, daca mai persevereaza in eliminarea cumulului pensie/salariu, ii va incita pe toti ministrii si parlamentarii PSD sa tranteasca legea.

 

Agitatia pesedista impotriva Executivului l-a determinat pe Vasile Dancu sa concluzioneze: "Sistemul politic romanesc este bolnav si grupurile de interese au invadat viata politica". Dancu il acuza pe "bufonul" Marian Vanghelie, pe care-l numeste "Marian Gramaticul", pe care l-a vazut "carand stindardul luptei anti-Basescu", ca a trimis armaghedoane prin intermediul finului Stochita cu aberatii despre grupul de la Cluj si un complot pentru ruperea unitatii de monolit a PSD. Capcana pe care o intinde "grupul celor care s-au opus aliantei cu PDL" este "ca, atacandu-i  mereu pe Basescu si Boc, PSD isi saboteaza propria guvernare", avertizeaza Vasile Dancu. Potrivit lui, cei interesati sa rupa coalitia de guvernare sunt "cei care au inca proiectul cu PNL" si care au pornit "vanatoarea de simpatizanti PDL in PSD", al carei sens este semanarea neincrederii intre parteneri.

 

Dancu, cel care i-a luat apararea ministrului demisionar Gabriel Oprea, concluzioneaza: "Daca pesedistii din Guvern nu vor fi solidari intre ei, daca vor ceda usor comisarilor politici, vor fi eliminati sub diverse pretexte. Cel mai mare pacat va fi ca stau la masa Guvernului cu pedelistii", avertizeaza liderul grupului de la Cluj.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă