Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curtea Constitutionala - in ghearele PSD

Desi are pretentii de mare jurist, senatorul PSD Antonie Iorgovan se plaseaza in ofsaid in ce priveste demersul initiat de a sesiza Curtea Constitutionala in privinta pachetului de legi adoptat de Guvernul Tariceanu prin asumarea raspunderii. ...

Share

Rl online 0 comentarii

24.06.2005 - 00:00
Desi are pretentii de mare jurist, senatorul PSD Antonie Iorgovan se plaseaza in ofsaid in ce priveste demersul initiat de a sesiza Curtea Constitutionala in privinta pachetului de legi adoptat de Guvernul Tariceanu prin asumarea raspunderii. Asta pentru ca in urma cu un an, in timpul guvernarii PSD, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra unei spete similare. Atunci s-a aflat in discutie un pachet de 17 legi adoptat prin asumarea raspunderii guvernamentale, insa de cabinetul Nastase, iar Curtea Constitutionala nu a constatat incalcarea vreunei prevederi legale. Cum si actualul pachet de legi promovat de Cabinetul Tariceanu cuprinde tot 17 acte normative, conform procedurii autoritatii de lucru intentia lui Iorgovan de a obtine o decizie de neconstitutionalitate este sortita esecului. Bineinteles, daca nu cumva cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale, marea lor majoritate fiind apropiati de PSD, vor interpreta legea dupa bunul plac. Judecatorii care ar putea influenta o astfel de decizie sunt Petre Ninosu, Ion Predescu, Nicolae Cochinescu, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Serban Viorel Stanoiu, Constantin Doldur si Ioan Vida. Toti cei enumerati au fost numiti de Iliescu in aceste functii si de-a lungul ei au simpatizat sau chiar au fost membri PSD.
In cazul in care Curtea Constitutionala da castig de cauza sesizarii PSD, obiectia de neconstitutionalitate s-ar dezbade in plenul Parlamentului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...