11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCum a comentat Klaus Iohannis retragerea lui Andrei Baciu de la Sănătate

Cum a comentat Klaus Iohannis retragerea lui Andrei Baciu de la Sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că retragerea nominalizării lui Andrei Baciu la Ministerul Sănătății nu afectează imaginea Guvernului. Șeful statului a explicat că Dacian Cioloş lucra sub presiunea timpului pentru a forma o echipă “de la zero”, relatează Mediafax. 

“În realitate nu cred că afectează. Vedeţi, dacă prim-ministrul desemnat, vorbesc acum la modul general, este un prim-ministru politic, atunci se presupune că partidul este gata pregătit cu oameni şi vine în foarte puţine zile cu toate propunerile. Cu totul altfel este în cazul unui Guvern independent”, a spus şeful statului, într-un interviu acordat TVR, întrebat despre “accidentul” provocat de retragerea lui Andrei Baciu.

Citește și: Prima declarație a lui Klaus Iohannis despre Guvernul Cioloș

Preşedintele a explicat că l-a contactat pe Dacian Cioloş pentru a forma un Guvern “cu foarte puţin timp înainte de desemnare”, iar acesta a trebuit să “pornească de la zero”.

În astfel de situaţii, spune Iohannis, termenul constituţional de 10 zile pentru formarea Guvernului poate fi problematic, fără un aparat de partid în spate.

“L-am rugat pe domnul Cioloş să grăbească”, a spus Iohannis, adăugând că “situaţia internaţională” a stat în spatele deciziei de a cere măsuri rapide.

În privinţa declaraţiilor lui Liviu Dragnea, potrivit cărora şeful PSD l-a sunat pe prim-ministrul desemnat pentru a-i cere retragerea lui Andrei Baciu, Iohannis nu a vrut să facă comentarii, pe motiv că nu a fost pus la curent cu privire la conţinutul discuţiei.

“Cred că asta este o chestiune pe care, la momentul potrivit, o va lămuri prim-ministrul desemnat, cum au decursul lucrurile şi ce au vorbit ei la telefon”, a spus acesta.

Citește și: Traian Băsescu critică Guvernul Cioloș: Poate fi mai TOXIC decât un guvern politic

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat luni că l-a retras pe Andrei Baciu din lista cu miniştri imediat ce a văzut unele informaţii din presă, admiţând că a aflat că este rezident abia după ce l-a propus ministru al Sănătăţii. Premierul desemnat a mai spus că şi-a asumat propunerea şi că îşi asumă, de asemenea, şi decizia de a-l scoate de pe listă.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă